• Interior

Guldvisionen

En modern kontorsfastighet - iklädd sober guldkostym.

Med Vättern i norr och stadens puls i väster. Med grönskan runt hörnet och med sjudande näringsliv alldeles utanför dörren. Med den ena foten i anrik historia och den andra raka vägen in i framtiden. Nu bygger vi Jönköpings nya landmärke – en modern kontorsfastighet iklädd sober guldkostym.

Varmt välkommen till ett luftigt kontorslandskap, mot ett öppet vatten i ett expansivt område. Varmt välkommen till Guldvisionen.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Lena Emilsson

Välkommen att kontakta vår projektuthyrare Lena Emilsson för mer information. Gå till kontakt

Snabbfakta

Uthyrningsbar yta
4 000 kvm
Antal våningsplan
4
Lokalstorlek
400 - 4 000 kvm
Inflyttning
Beräknad till vår 2023
Garage
Bilparkering och cykelgarage

Från silver.. till guld

Det kallades för Silverhuset, fastigheten i kvarteret Visionen där Saab under många år bedrev utvecklings- och tillverkningsindustri. Fastigheten som drog ögonen till sig från E4:an, tack vare sin djärva silverfasad. En källarbrand rökskadade plötsligt hela fastigheten och kvar blev en solid stomme, opåverkad av branden som härjat.

Och nu, tre år efter branden, bygger vi morgondagens och framtidens kontor – utifrån just den stommen.

Här växer moderna kontorslokaler fram om totalt 4 000 kvadratmeter fördelade på fyra plan, i ett av Jönköpings mest eftertraktade lägen och med rogivande utsikt över Vättern. Genom att ge fastigheten en varm och sober guldklädnad skapar vi återigen ett iögonfallande landmärke i Jönköping.

Silver blir till guld.

Och Hållbarhet i guldklass. Tack vare att vi behåller och utgår ifrån den befintliga stommen minskar vi klimatavtrycket radikalt. Det integreras solceller i fasaden och givetvis gör vi energi- och materialval med allra största hänsyn till miljön. Fastigheten kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Guld vilket är Sveriges högsta miljöklass för byggnader. Hållbarhet är alltid A och O för oss på Castellum.

Här har du allt du behöver. Jo, det vågar vi påstå. Strax intill fastigheten har du Asecs köpcentrum med handel, all tänkbar service och ett stort utbud av restauranger. På området finns även den populära lunchrestaurangen Kniv&Gaffel som serverar utmärkt husmanskost. Träningssugen? Här har du nära till såväl en löpartur i skogen som en runda på golfbanan.

Du tar dig enkelt hit. Fastigheten ligger utmed E4:an vilket gör den lättillgänglig för dig som tar bilen. Åker du hellre buss? Inga problem. Stomlinjen, med anslutande linjer, löper precis utanför. Du har även gångavstånd till hållplatser för Krösatåget.

Castellum Guldvisionen - Exteriör vision

Helt våningsplan

Vad får era medarbetare att prestera? Ett öppet landskap, individuella kontorsrum eller kanske en lagom blandning? I Guldvisionen finns alla möjligheter att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter just era behov. Berätta om era önskemål så tar vi fram en lösning tillsammans. Här ser du en ett exempel på en planlösning för ett helt våningsplan. Fullt av möjligheter.

Delat våningsplan

Behöver ni mötesrum? Publika ytor? Vill ni stimulera spontana möten? Eller har ni en hög sekretessnivå att ta hänsyn till? I Guldvisionen finns alla möjligheter att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter just era behov. Berätta om era önskemål så tar vi fram en lösning tillsammans. Här ser du ett förslag på en möjlig flexibel kontorslösning.

Designkoncept

Läs mer om

Designkoncept - Guld

Varma toner med inslag av guld. ”Guld , ett grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller...

Läs mer om

Designkoncept - Rutenium

Vit linje med lätthet och fräschör. Lätta ljusa toner i ett modernt vävt vinylgolv...

Läs mer om

Designkoncept- Osmium

Milda nyanser av blått och greige. Svag nyans av grå /petroli textil matta och en läcke...

Läs mer om

Koncept Platinum

Här möts vi av svala New York-toner i grafitgrå matta, varmbeige väggar och vita...

En ny stad i staden

Guldvisionen ligger väl exponerad från E4:an, på det expansiva Asecs-området strax öster om Jönköping centrum. Och det är på många sätt en ny stadsdel som har vuxit och fortfarande växer fram här. Området har gått från att vara ett högteknologiskt industriområde till att bli en blandstad med studentbostäder, tjänsteföretag, villaområden och shoppingcenter med all tänkbar service. Och samtidigt – granne med grönskande natur och rogivande vandringsstråk. För att inte nämna utsikten över Vättern. Inte undra på att det är eftertraktat.

Men det började 1895…
De flesta av oss förknippar Asecs-området med shopping men historien fick sin början redan 1 oktober 1895. Då sattes nämligen Kungliga Andra Göta Artilleriregemente A6 upp. Artilleriets nybyggnader invigdes tre år senare och regementet var verksamt fram till 1985 då det sattes punkt för A6 nästan 90-åriga verksamhet i Jönköping. I april 1987 omvandlades det till A6 center, det shoppingområde vi känner idag.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.7737499,"lng":14.2112004},"content":"<div>Guldvisionen Jönköping</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[30,53]},"mainMarker":true},{"position":{"lat":59.2606325,"lng":15.1950356},"content":"<div></div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin-gym.svg","size":[35,40]},"mainMarker":false}]}

Kontakta oss

Fastighetschef

Lena Emilsson

Telefon
+46365801165
E-mail
lena.emilsson@castellum.se

Om Castellum

Varför välja Castellum?

Castellum skapar morgondagens innovativa arbetsplatser. Vi är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och vårt fokus är att få människor att växa och företag att utvecklas. Varje dag går 250 000 människor till jobbet i våra lokaler i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Med ett starkt lokalt engagemang är vi måna om att leva upp till de förväntningar som ställs på en trygg och långsiktig hyresvärd, varje dag, i stort och smått. Alla våra fastigheter sköts av vår egen personal och som kund har du tillgång till ett eget Castellumteam som ser till att du trivs hos oss.

Hållbart och energieffektivt

På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad eller motsvarande. Det betyder att du som hyresgäst bland annat kan se fram emot en hälsosam arbetsmiljö med sunda material och en effektiv energianvändning. Guldvisionen kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Guld, en av Sveriges högsta miljöcertifieringar för byggnader. Certifieringen ställer höga krav på byggnadens utformning och prestanda där energieffektivitet, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och materialval utan miljörisker är några exempel.

Tilldelade utmärkelser

teaser-alt

Personligt husteam ingår i hyran

teaser-alt

En hållbar arbetsplats från början

teaser-alt

Vi erbjuder framgångsrika arbetsplatser

Batterigatan 11

Jönköping

Ljus och fräsch lokal i markplan

Data om lokalen

Yta
310 m²
Typ
Kontor

Bataljonsgatan 12

Jönköping

Data om lokalen

Yta
79 m²
Typ
Kontor, Lager

Bataljonsgatan 10

Jönköping

Data om lokalen

Yta
500-1300 m²
Typ
Kontor