Hagastaden

Hagastaden är en ny innerstadsdel under uppbyggnad som genom Hagaparkens unika kulturmiljö förbinder Stockholms innerstad med Solna kommun. Med närhet till Nya Karolinska Solna och Karolinska Institutet skapas en vetenskapsstad med fokus på hälsa där arbetsplatser, forskning och bostäder möter kultur och rekreation. 2025, när projektet står helt klart, kommer Hagastaden att omfatta totalt cirka 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 bostäder.

Markanvisningen för Castellum gäller kvarteren Sorbonne för kontor, samt Harvard och Greifswald för bostäder. Sammantaget är byggrätten för nybyggnation av cirka 23 000 kvm kontorslokaler innefattande butikslokaler i bottenplan inom kvarteret Sorbonne. Bostäderna i blivande kvarteren Greifswald och Harvard omfattar cirka 150 bostäder med butiker eller andra publika lokaler i bottenplan.
Planerad byggstart är första kvartalet 2021 med inflyttning tidigast 2024.

Stockholms stad har anvisat de tre kvarteren till Castellum då markområdet kräver gemensam grundläggning. Castellum har för avsikt att uppföra kontorslokaler inom kvarteret Sorbonne men avyttra byggrätterna för bostäder till en bostadsaktör.

Läs mer om Hagastaden

Läs mer om hur Stockholms läns landsting arbetar för den nya tunnelbanan

Läs mer om Stockholm Science City

Morgondagens arbetsplatser i Hagastaden
Vårt mål i Hagastaden är att skapa attraktiva arbetsplatser och bidra med vårt kunnande inom hälsa och välmående genom arbetet med WELL-certifierade fastigheter.

Castellum äger idag fastigheten Isotopen 1 i Hagastaden. En toppmodern fastighet som certifieras enligt BREEAM Outstanding, den högsta miljöcertifieringen i världen. Fastigheten omfattar totalt ca 23 000 kvm varav ca 18 800 kvm är kontor. I entréplan finns service såsom butiker, restaurang och café samt träningsanläggning. Träningsmöjligheter finns dessutom på en velodromlikande löparbana och ett utegym på taket. Fastigheten är belägen vid Torsplan, där tunnelbanans nya Gula linje kommer att ha en uppgång.

Fakta

Typ
Kontor
Kommun
Stockholm
Område
Hagastaden
3D-visning

Kontaktpersoner

Lindqvist, Brita

Projektchef Lindqvist, Brita

Jonsson, Maria

Projektutvecklingschef Jonsson, Maria