• Interior

Hagastaden

En vetenskapsstad med fokus på hälsa där arbetsplatser, forskning och bostäder möter kultur och rekreation.

Castellum är med i framtagningen av en helt unik stadsdel i Stockholm med vetenskap, liv och hälsa i fokus. Med fokus på attraktiva arbetsplatser kan vi bidra med vårt kunnande inom hälsa och välmående genom arbetet med WELL-certifierade fastigheter. Vårt största projekt i Hagastaden är Infinity (kvarteret Sorbonne) vilket omfattar cirka 23 000 kvm med nästa generations kontor.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Brita Lindqvist

Kontakta oss för mer information! Gå till kontakt

Så vill Castellum skapa arbetsplatser att längta till i Hagastaden

Vi lever i en tid av ständig förändring, där människor och företagens behov och förutsättningar ständigt förändras. Castellum drivs av att ständigt utvecklas för att möta behoven av framtidens arbetsplatser anpassade efter nya arbetssätt.

Arbetsmiljön har stor inverkan på vår trivsel, kreativitet och produktivitet. Men hur vet vi om kontoret är optimerat för de anställda och företagens unika behov? Hur vet vi vilka dessa behov är? Att ha Castellum i ryggen innebär att ha tillgång till vår kunskap, handlingskraft och styrka. Vår högt ställda ambition om att vara branschledande inom digitalisering har lett till lanseringar av en rad tjänster mot våra kunder för att underlätta vardagspusslet.
Som långsiktig aktör och samhällsbyggare är det en självklarhet att bidra till utvecklingen av det hållbara samhället.

I Hagastaden sätter vi stort fokus på att skapa en hållbar livsstil för de som kommer jobba och vistas i våra fastigheter genom att integrera hållbarhet fullt ut i vår verksamhet. För oss innebär det bland annat att vi bygger resurssnålt och med hög miljöstandard, men framför allt att vi skapar arbetsplatser att längta till. Vi sätter människans behov och välbefinnande i centrum, bland annat genom att arbeta med WELL-certifiering.

WELL är en internationell byggstandard som fokuserar på människors hälsa och välmående och tar sin utgångspunkt i sju koncept; luft, vatten, kost, ljus, motion, klimat och mentalt välbefinnande. Castellum har kunskaper och erfarenheter från många olika typer av projekt och ett stort nätverk av kvalificerade samarbetspartners. Vi kan erbjuda stöd i att skapa en hälsosammare arbetsplats.

Infinity

I hjärtat av Hagastaden, i närheten av Nya Karolinska och Karolinska Institutet, skapar Castellum kvarteret Infinity (kvarteret Sorbonne). Här planerar vi för en hållbar, innovativ och WELL-certifierad fastighet med moderna arbetsplatser. Inflytt ca 2025.

Läs mer om Infinity.

Infinity_567.jpg

Emerald House

Wingårdh Arkitektkontor har gestaltat ett åttakantigt, smaragdgrönt kontorshus som blir ett framträdande entrémotiv för besökare till Stockholm norrifrån. Inflytt 2025.

Läs mer om Emerald House.

Jubileumshuset

Mellan Norra Stationsparken och Tullhusplatsen uppför Castellum och HSB Bostad gemensamt en nyskapande byggnad som innehåller såväl bostäder som kontorsytor. Kvarteret är strategiskt placerat mot Uppsalavägen, nya Norrtull och Hagaparken.

Läs mer om Jubileumshuset.

Isotopen

Castellum äger idag fastigheten Isotopen 1 i Hagastaden. En toppmodern fastighet som certifieras enligt BREEAM Outstanding, den högsta miljöcertifieringen i världen. Fastigheten omfattar totalt ca 23 000 kvm varav ca 18 800 kvm är kontor. I entréplan finns service såsom butiker, restaurang och café samt träningsanläggning. Träningsmöjligheter finns dessutom på en velodromlikande löparbana och ett utegym på taket. Fastigheten är belägen vid Torsplan, där tunnelbanans nya Gula linje kommer att ha en uppgång.

Läs mer om Isotopen.

Hagastaden läge

Hagastaden är en ny innerstadsdel under uppbyggnad som genom Hagaparkens unika kulturmiljö förbinder Stockholms innerstad med Solna kommun. Det är på väg att bli en levande innerstadsdel med fokus på life science. Med närhet till Nya Karolinska Solna och Karolinska Institutet skapas en vetenskapsstad med fokus på hälsa där arbetsplatser, forskning och bostäder möter kultur och rekreation. 2025, när projektet står helt klart, kommer Hagastaden att omfatta totalt cirka 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 bostäder.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3488154,"lng":18.0325401},"content":"<div>Hagastaden</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[30,53]},"mainMarker":true}]}

Kontakta oss

Projektutvecklare

Brita Lindqvist

Telefon
+4686023322
E-mail
brita.lindqvist@castellum.se