Intresserad av att etablera i Sveriges bästa logistikläge?

Hisingen Logistikpark

Hisingen Logistikpark, Göteborg

Castellum och fyra andra aktörer planerar att tillsammans skapa en ny logistikpark i direkt anslutning till Göteborgs hamn, Port of Gothenburg Logistics Park. Satsningen är en av de största i sitt slag i Sverige. Läget nära Nordens största hamn, viktiga industrier och med tillgång till bra infrastruktur lämpar sig perfekt för effektiv lager- och logistikverksamhet. Göteborgs läge har i över ett decennium rankats som bäst i Sverige för logistikverksamhet. En position som kommer att förstärkas ytterligare när den nya logistikparken tar form.

Med ett toppenläge vid Hisingsleden, 10 minuter från Göteborgs Hamn och 15 minuter från centrum planerar vi en storskalig etablering av flera byggnader på totalt cirka 60 000 kvm, lämpliga för lager/logistik eller industri.

I mars 2017 startade första etappen där vi uppför en flexibel och toppmodern logistikanläggning om drygt 26 000 kvm som kan delas upp i mindre enheter. Byggnaden beräknas vara färdigställd under första kvartalet 2018.

- I anslutning till Nordens största hamn
- Kluster för industri och logistik
- 70% av Skandinaviens industri och befolkning inom 500 km
- Bra kommunikationer till Stockholm, Oslo och Köpenhamn
- Del av Port of Gothenburg Logistics Park på totalt 1 000 000 m2

Fastighetsfakta

Typ - logistik/lager/industri
Tomtstorlek - totalt 127 000 kvm
Möjlig lokalyta - ca 60 000 kvm
Lokalstorlek - från ca 6 000 kvm
Byggnadshöjd - 11,7 m invändig fri höjd

Runt omkring

Området ligger direkt vid Hisingsleden 10 min bilresa från Göteborgs hamn och 15 min från Göteborgs centrum. Nära till Arendal, Norra Älvstranden och Torslanda centrum, med restauranger, butiker m m.

Handfast hållbarhetsarbete

Hisingen Logistikpark kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad. Detta är ett miljöcertifieringssystem som utgår från svenska bygg- och myndighetsregler och svensk byggpraxis. Miljöbyggnad bekräftar att fastigheten uppfyller viktiga kriterier inom energi, inomhusmiljö och material. Certifieringen administreras av Sweden Green Building Council.

Fakta

Ort
Göteborg
Typ
Lager/logistik
Uthyrningsbar yta
26 000 kvm
Tomtyta
127 000 kvm, varav totalt ca 60 000 kvm planeras att bebyggas
Färdigställt
Första etappen om 26 000 kvm beräknas vara färdigställd Q1 2018
Adress
Sörredsvägen
Miljöcertifiering
Miljöbyggnad
3D-visning

Kontaktpersoner

Vilhelmsson, Stefan

Vilhelmsson, Stefan

Uthyrare

Forsberg, Leonardt

Forsberg, Leonardt

Projektledare