• Interior

Inre hamnen Norrköping

Med en direkt anslutning till Norrköpings nya resecentrum med Ostlänken blir Inre hamnen en ny stadsdel med attraktivt vattennära läge.

Med ett attraktivt läge vid torget, vattnet och på gångavstånd till resecentrum skapas utmärkta förutsättningar. I Inre hamnen sätter vi vår prägel med två kommande projekt för kontor och publika verksamheter. Med projektet "Damen" påbörjas bygget av det banbrytande "Kvarteret Svanen 5" år 2021. Med vårt andra projekt "Nova" påbörjas bygget tidigast år 2023 med sina två byggnader. Vi på Castellum hoppas och tror att byggnaderna kommer att bidra till Norrköping kommuns vision för området - att vara urbant, mångfacetterat och banbrytande. Och, sist men inte minst, ansvarsfullt. Att välja hållbara material har nämligen varit en självklarhet, bland annat med trä och natursten samt grönytor på tak, väggytor och indragna takterrasser.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Anders Granberg

Kontakta vår projektutvecklare Anders Granberg för mer information! Gå till kontakt

Nova

Projektet Nova i Inre hamnen omfattar två moderna och ljust utformade byggnader för kontor och publika verksamheter på totalt 8150 m². En större och rektangulär byggnad på nio våningar på 6500 m² och en lägre rund byggnad på fyra våningar på 1650 m². Byggstart tidigast år 2023.

Den större och rektangulära byggnaden är uppdelad i två delar där ett öppet entrérum skär diagonalt genom huset, med en 8 våningar hög vertikal trädgård klädd i trä och klättrande grönska. På taket fins en stor takterrass i bästa tänkbara sydvästläge som mötesplats och med urban stadsodling.

På plan 4 finns en vinterträdgård vars glaspartier kan öppnas upp vilket skapar en stor balkong ut mot torget och vattnet. Vid bottenplan planeras ytor för handel, café och restauranger. Mot Strömmens vatten blir det givet med tillhörande uteserveringar och sittytor.

Den cirkelformade byggnaden kläs i huvudsak med trä vilket blir en tydlig och självklar miljöprofil. Inte bara dess fasad kommer att vara i trä utan även golv, väggar och inredning. På nedre plan finns café men också ytor för konferens och sammanträde. Även den cirkelformade byggnaden kommer att ha en fantastik takterrass.

Snabbfakta

Kontorsyta totalt
8150m²
Antal våningsplan
4-9

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":58.595869,"lng":16.199341},"content":"<div>Nova</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[30,53]},"mainMarker":true},{"position":{"lat":58.597357,"lng":16.205088},"content":"<div>Damen</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[30,53]},"mainMarker":true}]}

Vill du veta mer? Kontakta mig.

Projektutvecklare

Anders Granberg

Telefon
+46114420503
E-mail
anders.granberg@castellum.se