• Interior

Inre hamnen Norrköping

Med en direkt anslutning till Norrköpings nya resecentrum med Ostlänken blir Inre hamnen en ny stadsdel med attraktivt vattennära läge.

Med ett attraktivt läge vid torget, vattnet och på gångavstånd till resecentrum skapas utmärkta förutsättningar. I Inre hamnen sätter vi vår prägel med två kommande projekt för kontor och publika verksamheter. Med projektet "Damen" påbörjars bygget av det banbrytande "Kvarteret Svanen 5" år 2021. Med det andra projektet "Nova" påbörjas bygget tidigast år 2023 med sina två byggnader. Vi på Castellum hoppas och tror att byggnaderna kommer att bidra till Norrköping kommuns vision för området - att vara urbant, mångfacetterat och banbrytande. Och, sist men inte minst, ansvarsfullt. Att välja hållbara material har nämligen varit en självklarhet, bland annat med trä och natursten samt grönytor på tak, väggytor och indragna takterrasser.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Anders Granberg

Kontakta vår projektutvecklare Anders Granberg för mer information! Gå till kontakt

Damen - kontor med fokus på välbefinnande

Projektet Damen med det banbrytande "Kvarteret Svanen 5" omfattar kontor på totalt 7750 m² och ett parkeringshus med 515 st parkeringsplatser. Bygget påbörjas år 2021.

Kontorshuset är utformat med välbefinnande i fokus med möjlighet att arbeta utomhus på enskilda arbetsplatser på djupa balkonger, ett auditorium och konferensytor högst upp med högt tak. Kvarteret har byggnader med fyra respektive sju våningar som har utformats för bästa möjliga dagsljusinsläpp.

Damen är utformat som ett slutet kvarter med öppna bottenvåningar där det uppstår liv och rörelse med en känsla av trygghet. Här finns rum för verksamheter såsom restaurang och café, som sommartid kan flytta ut på torget. En del av bottenvåningen utgörs av en mobilitetshubb som förmedlar tjänster inom biltvätt, bilpool, utläming av cykel och elsparkcykel och hämtning och lämning av kemtvätt och e-handel.

Snabbfakta

Kontorsyta totalt
7750 m²
Antal våningsplan
4-7
Parkeringsplatser
515 st

Nova

Projektet Nova i Inre hamnen omfattar två moderna och ljust utformade byggnader för kontor och publika verksamheter på totalt 8150 m². En större och rektangulär byggnad på nio våningar på 6500 m² och en lägre rund byggnad på fyra våningar på 1650 m². Byggstart tidigast år 2023.

Den större och rektangulära byggnaden är uppdelad i två delar där ett öppet entrérum skär diagonalt genom huset, med en 8 våningar hög vertikal trädgård klädd i trä och klättrande grönska. På taket fins en stor takterrass i bästa tänkbara sydvästläge som mötesplats och med urban stadsodling.

På plan 4 finns en vinterträdgård vars glaspartier kan öppnas upp och ytan blir en balkong ut mot torget och vattnet. I de nedre planerna blir det ytor för handel, café och restauranger. Mot Strömmens vatten blir det givet med tillhörande uteserveringar och sittytor.

Det cirkelformade huset kläs i huvudsak med trä vilket blir en tydlig och självklar miljöprofil. Inte bara dess fasad kommer vara i trä utan även golv, väggar och inredning. På nedre plan finns café men också ytor för konferens och sammanträde. I likhet med det högre huset placeras en takterrass längst upp.

Snabbfakta

Kontorsyta totalt
8150m²

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":58.595869,"lng":16.199341},"content":"<div>Nova</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[35,40]},"mainMarker":false},{"position":{"lat":58.597357,"lng":16.205088},"content":"<div>Damen</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[35,40]},"mainMarker":false}]}

Vill du veta mer? Kontakta mig.

Projektutvecklare

Anders Granberg

Telefon
+46114420503
E-mail
anders.granberg@castellum.se