• Interior

Kungspassagen, Uppsala

Kontor med hållbarhet, hälsa och välmående i fokus

I ett av stans bästa lägen har Castellum byggt Kungspassagen. Med Kungspassagen vill vi skapa arbetsplatser som får människor att må bra. Därför har vi valt att även bygga enlighet med certifieringen Well Building Standard. Well är en internationell byggstandard som väger in människors välbefinnande i arbetslivet och tar hänsyn till de mjuka värden som påverkar hur vi mår på jobbet. Undersökningar visar att personer som arbetar i en lokal eller byggnad certifierad enligt Well ökar både sin produktivitet och sitt välmående. Det sistnämnda blir allt viktigare med tanke på att olika stressrelaterade sjukdomar ökar.

Utöver WELL bygger vi även i enlighet Miljöbyggnad Guld vilket är den högsta nivån. Fastigheten kommer att ha solceller, grön el samt koldioxidneutral fjärrvärme.

Det är lätt att med tåg buss, elbil eller cykel ta sig hållbart till Kungspassagen. För att uppmuntra till att ta cykeln till och från jobbet, eller ta en löprunda på lunchen, så kommer det att finnas tillgång till omklädningsrum med dusch.

Vill man hellre ha det lugnt och skönt på lunchen så kan man med fördel välja att spendera den på den gemensamma takterrassen. Takterrassen kommer att ha flera funktioner utöver avkoppling. För att inspirera fler att upptäcka fördelarna med att arbeta utomhus kommer vi att erbjuda utearbetsplatser i enlighet med vårt eget koncept WorkOUT. Ökat välbefinnande, minskad stress och en positiv inverkan på kreativiteten är bara några i raden av effekter som forskningen visat att vi får av att vistas utomhus. På takterrassen hittar man även ett utegym, en loungeyta och eftersom vi nog har Uppsalas bästa utsikt så placerar vi även en kikare här så att man verkligen kan ta sig en närmare titt på Slottet, Carolina Rediviva, Domkyrkan.

I Kungspassagen finns alla förutsättningar för er att skapa ert idealiska kontor och arbetssätt. Vad får era medarbetare att trivas och prestera som bäst? Låt oss tillsammans hitta lösningarna för just er.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Theresa Söderlund
Robert Ahlstedt

Välkommen att kontakta Theresa Söderlund eller Robert Ahlstedt för mer information. Gå till kontakt

Snabbfakta

Kungspassagen stod färdigt 2021 och...
...omfattar drygt 8000 kvm.
Det mesta är uthyrt men...
...det finns några kvm kvar, se längst ned på sidan.

UTSMYCKNING. I samband med att vi byggde Kungspassagen ville vi skapa en utsmyckning som lyfte fastigheten, men också kom Uppsalaborna till nytta.

KONSTVERK AV LJUS. Installationen är en konstnärlig utsmyckning av ljuskonstnären Svante Petersson och den är permanent inslag i Uppsalas stadsmiljö. Förutom ökad trygghet för människor som rör sig i centrum när det är mörkt, bidrar verket till utsmyckningen runt den nya fastigheten.

JUL, PÅSK ELLER SM-TITEL FÖR SIRIUS. En särskild poäng med detta verk är att ljuset ändrar skepnad med till exempel olika färger och mönster anpassat till olika teman och högtider under året - flaggdagar, Valborgsfirande, Pride och då Sirius blir svenska mästare. Ljuset samspelar också med ytskiktet på marken, en schackmönstrad yta, som ihop med ljusbågarna ska föra tankarna till en kunglig passage.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.861089,"lng":17.6384637},"content":"<div>S:t Persgatan 21</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[30,53]},"mainMarker":true}]}

Kontakta oss

Projektuthyrare

Theresa Söderlund

Telefon
+4618606654
E-mail
theresa.soderlund@castellum.se

Affärsområdeschef AO Uppsala

Robert Ahlstedt

Telefon
+4618606652
E-mail
robert.ahlstedt@castellum.se

Om Castellum

Varför välja Castellum?

Castellum skapar morgondagens innovativa arbetsplatser. Vi är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och vårt fokus är att få människor att växa och företag att utvecklas. Varje dag går 250 000 människor till jobbet i våra lokaler i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Med ett starkt lokalt engagemang är vi måna om att leva upp till de förväntningar som ställs på en trygg och långsiktig hyresvärd, varje dag, i stort och smått. Alla våra fastigheter sköts av vår egen personal och som kund har du tillgång till ett eget Castellumteam som ser till att du trivs hos oss.

Hållbart och energieffektivt

På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad eller motsvarande. Det betyder att du som hyresgäst bland annat kan se fram emot en hälsosam arbetsmiljö med sunda material och en effektiv energianvändning.

Tilldelade utmärkelser

teaser-alt

Personligt husteam ingår i hyran

teaser-alt

En hållbar arbetsplats från början

teaser-alt

Vi erbjuder framgångsrika arbetsplatser

Kungsgatan 38

Uppsala

Data om lokalen

Yta
230 m²
Typ
Kontor

Data om lokalen

Yta
670-813 m²
Typ
Kontor