Lindholmsallén 2, Göteborg

Vid Lindholmsalléns början och intill kajkanten i ett attraktivt vattennära är Semcons huvudkontor beläget. En modern och hållbar byggnad med nordiskt formspråk i sten, glas och trä. En arbetsplats för 500 personer där varje detalj är noga uttänkt för att den skall bidra till en kreativ arbetsmiljö som i sin tur bidrar till gynnsamma affärer.

Huvudkontoret är navet i Semcons internationella verksamhet där övertygelsen är stor att en kreativ arbetsplats föder goda idéer och gör att man trivs på jobbet och presterar bättre.

Inspiration från varvet

Området har historiskt dominerats av verkstäder och industrier, kopplade till varvsmiljön. Här glider fortfarande stora godsbåtar och personfärjor förbi i en levande hamn.

Möjligheter till spontana och professionella möten

Det nya huvudkontoret är ett öppet hus med många möjligheter till möten. Entrévåningen är publik med ytor för stora och små möten liksom en lunchrestaurang mot vattnet. De övriga fyra kontorsplanen innehåller primärt öppna kontorslösningar i landskapsmöblering. De öppna balustraderna ger kontakt mellan våningarna och fungerar även som naturliga mötesplatser. Källarvåningen inhyser gym, omklädning, cykelrum, parkeringsplatser m m.

Dynamisk miljö

Semcons nya huvudkontor är granne med SVT-huset och ligger vid porten till det expansiva området Lindholmen Science Park. Flera av Sveriges mest framstående företag inom bland annat IT, fordonsutveckling, media och design finns representerade här, liksom Chalmers och Göteborgs universitet. 350 företag finns på området och mer än 20 000 personer bor, arbetar, forskar eller studerar här.

Vinnare av Rödfärgspriset 2016

Semcons huvudkontor har tilldelades Rödfärgspriset som är en oberoende arkitekturtävling instiftad av Falu Rödfärg. Så här löd motiveringen:

”Årets vinnare av Rödfärgspriset är något så oväntat som en crossover mellan hightech och tradition och omdefinierar i ett slag allt vad slamfärgsfasader hittills har varit. Bakom ett väderskyddande skal utfört i den senaste glasbyggnadstekniken lyser den rödfärgade träfasaden upp i solljuset med varm intensitet och låter spjutspetsteknologi möta stugromantik i skön förening. Falu Rödfärg 2.0, helt enkelt!”

Läs mer här om priset

Fakta

Typ
Kontor
Uthyrningsbar yta
9 000 kvm
Arkitekt
Semrén & Månsson
Färdigställt
2015
3D-visning