Castellum planerar nytt kontorshus i Krokslätt, Göteborg

Mölndalsvägen, Göteborg

Castellum har genomfört en arkitekttävling om gestaltningen av ett nytt kontorshus i stadsdelen Krokslätt i Göteborg. Wingårdh Arkitektkontor har utsetts till vinnare och deras förslag ligger nu till grund för projektering av det nya kontorshuset.

Castellum förvärvade förra året en kontorsbyggrätt med färdig detaljplan på den norra delen av fastigheten Krokslätt 154:8 på Mölndalsvägen i Göteborg. Tävlingsuppgiften i arkitekttävlingen omfattade gestaltning av ett nytt kontorshus på denna byggrätt där fasadgestaltning och planlösningar skall uppfylla kraven för Miljöbyggnad Guld.

Motivering för det vinnande förslaget:
Wingårdhs visar på en spännande och dynamisk fasadgestaltning i tegel som anknyter till platsen. Husets utformning skapar värme och öppenhet i stadsrummet och entréplanet blir en naturlig mötesplats för såväl allmänheten som för våra hyresgäster i huset.

Bild: Visionsbild Castellums planerade kontorshus i Krokslätt, Göteborg

Länk till 360 graders vy i området

Fakta
Fastighetsbeteckning:
Norra delen av fastigheten Krokslätt 154:8
Läge:
Hörnet Mölndalsvägen/Fredriksdalsgatan. Kollektivtrafiknära läge med spårvagnshållplats direkt utanför husets entré samt lättillgängligt, endast ett stenkast från av- och påfart till E6/E20.
Uthyrningsbar yta: Ca 7 500 kvm.
Preliminär byggstart: Q2 2019

Fakta

Typ
Kontor
Uthyrningsbar yta
7 500 kvm
Preliminär byggstart
Q2 2019
3D-visning

Kontaktpersoner

Sandberg, Helen

Sandberg, Helen

Uthyrare

Hilmersson, Mariette

Hilmersson, Mariette

Region-VD