• Interior

Öskaret 1

Moderna arbetsplatser i en unik byggnad mitt i City

På Torsgatan 22-30, i ett av Stockholms mest centrala lägen, ligger fastigheten Öskaret 1. Byggnaden är ett av Stockholms mest kända landmärken, ritad av Ferdinand Boberg i jugendstil och uppförd 1903-1906. Här skapar Castellum nu en möjlighet att hyra moderna kontor i en historisk fastighet. Tillsammans med Stockholm stad och övriga fastighetsägare i området planerar Castellum att utveckla och skapa ett koncept för hela Torsgatan. Målet är ett levande och inspirerande kvarter för såväl boende, besökare och arbetande i området.

Den anrika byggnaden byggdes ursprungligen som huvudkontor för Stockholms Gasverk och Stockholmvattenledningsverk och inrymde såväl kontor som verkstad och bostäder för medarbetarna. Efter Castellums förvärv av fastigheten 2017 påbörjades en omfattande restaurering, för att tillskapa moderna kontor i en historisk miljö. I fastigheten finns många tidstypiska jugenddetaljer bevarade för att hylla husets historia, t.ex. mahognypaneler och spröjsade fönster, och flera intakta rum såsom styrelse- och direktörsrum.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Fredrik Öhlin
Ola Mortensen

Kontakta vår uthyrare Fredrik Öhlin eller vår projektledare Ola Mortensen för mer information! Gå till kontakt

Snabbfakta

Uthyrningsbar yta
9 000 kvm
Inflyttning
2020
Miljöcertifiering
Breeam in Use Very Good WELL Silver

Nära kommunikationer

Torsgatan förenar inte bara människor, verksamheter och idéer, utan binder också ihop stadsdelar i city. Grönområden för rekreation, spännande restauranger och kultur; här finns mycket som ger arbetsdagen mervärde. Närheten till T-Centralen, Centralstationen och Arlanda Express gör att Mälardalen, resten av landet och världen kommer lite närmare. Dessutom har du viktiga knutpunkter som Odenplan med både tunnelbana, bussar och Citybanan, och S:t Eriksplan en kort promenad bort.

För att läsa mer om vad som händer på Torsgatan, klicka här

Helt våningsplan

  • Helt våningsplan

Delat våningsplan

  • Halvt våningsplan

Lokaler med det lilla extra

HUR ÄR DET PÅ JOBBET?

Ljust, luftigt och motiverande. För att du som hyresgäst ska kunna nå uppsatta mål lägger Castellum stor vikt vid sånt som gör att ni kan fokusera på arbetet. Rätt digitala förutsättningar, möjlighet att arbeta överallt och vartsomhelst i lokalerna. Det är sånt som Castellum tänker på när vi utvecklar arbetsplatser.

FRAMGÅNGSRIKARE ARBETSPLATSER

Castellum arbetar med människan i fokus. Att skapa arbetsplatser som bidrar till människors hälsa och välmående är viktigt för oss. Vi arbetar bland annat med WELL, en internationell byggstandard som fokuserar på människors hälsa och välmående och tar sin utgångspunkt i sju koncept; luft, vatten, kost, ljus, motion, klimat och mentalt välbefinnande. Castellum har kunskaper och erfarenheter från många olika typer av projekt och ett stort nätverk av kvalificerade samarbetspartners. Vi kan erbjuda stöd i att skapa en hälsosammare arbetsplats.

Torsgatan_26_Broschyr.pdf (PDF-dokument, 2,3 MB)

Supermoderna och ytsmarta kontorslokaler med historisk ackuratess. Miljön på Torsgatan är minst sagt inspirerande. Takhöjd på fyra meter. Stora fönster släpper in massa nyttigt dagsljus, och bjuder samtidigt på magnifika Stockholmsvyer i form av Stadshuset, Kungsholmen och Klara Sjö alldeles utanför.

Vi vet hur man skapar framgångsrika arbetsplatser som möter dagens krav på tekniska lösningar, samtidigt som miljöerna tar hänsyn till människors behov. Du som hyr av Castellum på Torsgatan 22–30 har möjlighet att vara med och påverka, så tveka inte på att höra av dig och beskriva era behov.

Mellan 1880- och 1910-talen var jugend den mest framträdande stilriktningen inom arkitekturen. Inspiration hämtades från naturens oregelbundna och mjuka formspråk. Växtornamentik som blad, knoppar och blommor runt fönster och portiker, burspråk mitt på, eller som avslut av fasaderna är bara ett par av de element som kännetecknar jugend, och som återfinns på Torsgatan 22–30.

Delad arbetsglädje är dubbel glädje. Så var det då och så är det nu. Här kommer lokalerna att vara ljusa och svara upp till de krav företag ställer idag.

I de publika ytorna berättar huset sin historia. Många tidstypiska jugenddetaljer har bevarats för att hylla husets historia. Mahognypanelerna, de snirkliga ornamenten på trappräcken och spröjsen på fönstren. Det gamla och det nya får oss att känna oss som en del av något större; att vi på nytt skapar historia.

Öskaret 1

Stockholm

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.33656,"lng":18.047245},"content":"<div>Nya Öskaret 1</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[30,53]},"mainMarker":true},{"position":{"lat":59.332272,"lng":18.056011},"content":"<div>Arlanda Express</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin-train-station.svg","size":[35,40]},"mainMarker":false},{"position":{"lat":59.33067,"lng":18.057926},"content":"<div>Stockholms Centralstation</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin-train-station.svg","size":[35,40]},"mainMarker":false}]}

Vill du veta mer?

Uthyrare

Fredrik Öhlin

Telefon
+4686023318
E-mail
fredrik.ohlin@castellum.se

Projektledare

Ola Mortensen

Telefon
+4686023351
E-mail
ola.mortensen@castellum.se

Om Castellum

VARFÖR VÄLJA CASTELLUM?

Castellum skapar morgondagens innovativa arbetsplatser. Vi är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och vårt fokus är att få människor att växa och företag att utvecklas. Varje dag går 250 000 människor till jobbet i våra lokaler i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Med ett starkt lokalt engagemang är vi måna om att leva upp till de förväntningar som ställs på en trygg och långsiktig hyresvärd, varje dag, i stort och smått. Alla våra fastigheter sköts av vår egen personal och som kund har du tillgång till ett eget Castellumteam som ser till att du trivs hos oss.

HÅLLBART OCH ENERGIEFFEKTIVT

På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad eller motsvarande. Det betyder att du som hyresgäst bland annat kan se fram emot en hälsosam arbetsmiljö med sunda material och en effektiv energianvändning.

Lediga lokaler i Öskaret 1

Torsgatan 30

Stockholm

Data om lokalen

Yta
156 m²
Typ
Kontor

Torsgatan 30

Stockholm

Data om lokalen

Yta
546 m²
Typ
Kontor

Torsgatan 30

Stockholm

Data om lokalen

Yta
654 m²
Typ
Kontor

Torsgatan 26

Stockholm

Data om lokalen

Yta
806 m²
Typ
Kontor

Torsgatan 30

Stockholm

Data om lokalen

Yta
390 m²
Typ
Kontor