Östra Hamngatan 16, Göteborg

Vår fastighet på Östra Hamngatan 16 har ett av Göteborgs bästa kontorslägen.

Fastigheten har genomgått en genomgripande renovering och fått en rejäl ansiktslyftning. Utvändigt har huset få en helt ny karaktär med en ny glasfasad samtidigt som husets entréer lyfts. Invändigt har ca 9 000 kvm genomgått en omfattande renovering och lokalerna har iordningställs till toppstandard. Det är fullt uthyrt i Castellums kontorsytor på Östra Hamngatan 16 - läs nyheten här

Arbeta mitt i stadens puls

Fastigheten har ett mycket attraktivt kontorsläge, på Östra Hamngatans norra del, mot Kanaltorget. Härifrån är det kort gångavstånd till samtliga kollektiv- och trafiklinjer i centrum och området erbjuder ett stort utbud av restauranger, shopping, parkering och annan service.

Med ett kontor här får du ett vattennära läge med utsikt över operan och småbåtshamnen. Och fastighetens läge stärks ytterligare genom en ny station för Västlänken samt utvecklingen av Frihamnen där City och Hisingen länkas samman med en ny bro.

I området finns också bilpooler, lunchrestauranger, affärsnätverk, banker, ­hotell, butiker och anläggningar för konferens, hälsa och träning.

Handfast hållbarhetsarbete

Östra Hamngatan 16 kommer att miljöcertifieras enligt systemet Miljöbyggnad. Detta är ett miljöcertifieringssystem som utgår från svenska bygg- och myndighetsregler och svensk byggpraxis. Miljöbyggnad bekräftar att fastigheten uppfyller viktiga kriterier inom energi, inomhusmiljö och material. Certifieringen administreras av Sweden Green Building Council.

Fakta

Typ
Kontor
Uthyrningsbar yta
16 950 kvm
Antal våningar
7
Arkitekt
Kanozi Arkitekter
Miljöcertifiering
Miljöbyggnad
3D-visning

Kontaktpersoner

Axelsson, Henrik

Projektutvecklingschef Axelsson, Henrik