Östra Hamngatan 16, Göteborg

I ett av Göteborgs bästa kontorslägen finns nu en unik möjlighet att hyra yteffektiva och totalrenoverade kontorslokaler

Fastigheten genomgår under nu en genomgripande renovering och får en rejäl ansiktslyftning. Utvändigt kommer huset att få en helt ny karaktär med en ny glasfasad samtidigt som husets entréer lyfts. Invändigt kommer ca 9 000 kvm av lokalytan att genomgå en omfattande renovering och lokalerna iordningställs till toppstandard.

Huset har flexibiliteten för uppdelning till två hyresgäster per våningsplan men hyrs med fördel ut som hela våningsplan. Det finns också möjlighet att länka samman de stora våningsplanen i huset, vilket gör huset unikt.

Passar detta din verksamhet? Kontakta oss ­redan nu och var som blivande hyresgäst med och påverka utformningen av lokalerna.

Här kan du läsa i vår broschyr om Östra Hamngatan med mer detaljerad information.

Arbeta mitt i stadens puls

Fastigheten har ett mycket attraktivt kontorsläge, på Östra Hamngatans norra del, mot Kanaltorget. Härifrån är det kort gångavstånd till samtliga kollektiv- och trafiklinjer i centrum och området erbjuder ett stort utbud av restauranger, shopping, parkering och annan service.

Med ett kontor här får du ett vattennära läge med utsikt över operan och småbåtshamnen. Och fastighetens läge stärks ytterligare genom en ny station för Västlänken samt utvecklingen av Frihamnen där City och Hisingen länkas samman med en ny bro.

I området finns också bilpooler, lunchrestauranger, affärsnätverk, banker, ­hotell, butiker och anläggningar för konferens, hälsa och träning.

Handfast hållbarhetsarbete

Östra Hamngatan 16 kommer att miljöcertifieras enligt systemet Miljöbyggnad. Detta är ett miljöcertifieringssystem som utgår från svenska bygg- och myndighetsregler och svensk byggpraxis. Miljöbyggnad bekräftar att fastigheten uppfyller viktiga kriterier inom energi, inomhusmiljö och material. Certifieringen administreras av Sweden Green Building Council.

Fakta

Ort
Göteborg
Typ
Kontor
Uthyrningsbar yta
16 950 kvm
Antal våningar
7
Arkitekt
Kanozi Arkitekter
Miljöcertifiering
Miljöbyggnad

Kontaktpersoner

Sandberg, Helen

Sandberg, Helen

Uthyrare

Lediga ytor på Östra Hamngatan 16