Med älven som granne

I Sillfabriken tar du plats i en klassisk del av Göteborg. Området runt Klippans kultur­reservat har en spännande historia.

Två gånger har Sverige fått köpa loss det från Danmark för dyra pengar. Här låg Göteborgs första djuphamn som var Ostindiefararens hemma­hamn. Och på 1700-talet tog ett bety­dande sillsalteri plats på området. Under 1800-­talet startade industriepoken och idag, nästan 200 år ­senare, har vi anpassat Sillfabriken till moderna och ­kreativa företags behov.

Med vår ombyggnad har vi skapat nya stimulerande rum som tar fasta på ­områdets och husets karaktär. Som förenar ­historiska värden med moderna arbetsplatser med omsorg om människor och miljö. Hållbara rum för framtiden.

Lätt att komma hit – trevligt att stanna

Klippan har en helt egen karaktär. Vacker, ­havsnära ­natur ­samsas med historiska byggnader och ­moderna möjlig­heter. Här finns gott om parkering, närhet till spårvagnar, bussar, färjor, trafikleder, Älvsborgsbron och centrum ­ligger på cykelavstånd. Välkända ­restaurangen Sjömagasinet finns fem minuters gångväg bort. Hotell, tränings­anläggningar, kultur, industri­byggnader och det av brudpar så ­omtyckta S:ta Birgittas ­kapell.

Fakta

Typ
Kontor
Uthyrningsbar yta
5 700 kvm
Adress
Banehagsliden 2
Arkitekt
ABAKO Arkitektkontor
Antal våningar
3 plan
Färdigställt
December 2016
3D-visning

Kontaktpersoner

Axelsson, Henrik

Projektutvecklingschef Axelsson, Henrik