• Interior

Slakthusområdet

I ett av Stockholms mest spännande områden är Castellum med och skapar Stockholms skarpaste stadsdel.

I Slakthusområdet, som är en del av Söderstaden och utvidgningen av Stockholms innerstad, pågår ett planarbete som syftar till att utveckla en modern stadsdel där bostäder, handel, kultur och företagande samexisterar. Castellum äger i dagsläget sex byggnader i området.

På Castellum arbetar vi för att aktivt bidra till att förverkliga visionen för området – att skapa Stockholms skarpaste stadsdel. Det gör vi genom att addera fler attraktiva och moderna arbetsplatser att längta till i takt med att området utvecklas. Vi vet hur man skapar framgångsrika arbetsplatser som möter dagens krav på tekniska lösningar, samtidigt som miljöerna tar hänsyn till människors behov.

Ambitionen är att Slakthusområdets tradition ska bevaras. Områdets dynamik skapas genom ett möte mellan gammal och nytt där kulturhistoriskt intressanta byggnader står sida vid sida med den nya arkitekturen. Historien tas också tillvara genom att många av de publika verksamheterna kommer vara kopplade till bland annat mat, dryck och evenemang.
Läs mer om hur hela området utvecklas på Stockholms stads hemsida.

I och med utvecklingen av Slakthusområdet så planeras även tunnelbanans blåa linje att dras om och få en ny station inne i Slakthusområdet. Den nya stationen hamnar precis vid den centrala parken och Castellums byggnader - precis där ditt företag också vill vara.
Läs mer om hur Stockholms läns landsting arbetar för den nya tunnelbanan.

Tillsammans med några av de andra fastighetsaktörerna i området genomför vi ett varumärkesarbete för att tillvarata områdets kvaliteteter. Arbetet har bland annat resulterat i att vi tagit fram en inspirerande film om Slakthusområdet.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Se inspirationsfilmen om Slakthusområdet

Vi skissar på morgondagens arbetsplatser i Slakthusområdet

HUR ÄR DET PÅ JOBBET?

Ljust, luftigt och motiverande. För att du som hyresgäst ska kunna nå uppsatta mål lägger Castellum stor vikt vid sånt som gör att ni kan fokusera på arbetet. Rätt digitala förutsättningar, möjlighet att arbeta överallt och var som helst i lokalerna. Det är sånt som Castellum tänker på när vi utvecklar arbetsplatser.

FRAMGÅNGSRIKARE ARBETSPLATSER

Castellum arbetar med människan i fokus. Att skapa arbetsplatser som bidrar till människors hälsa och välmående är viktigt för oss. Vi arbetar bland annat med WELL, en internationell byggstandard som fokuserar på människors hälsa och välmående och tar sin utgångspunkt i sju koncept; luft, vatten, kost, ljus, motion, klimat och mentalt välbefinnande. Castellum har kunskaper och erfarenheter från många olika typer av projekt och ett stort nätverk av kvalificerade samarbetspartners. Vi kan erbjuda stöd i att skapa en hälsosammare arbetsplats.

Från Castellums interna utvecklings- och visionsarbete: Idéförslag från arkitektkontoret Rippelino.

Idéförslag från Tengbom arkitekter.

Tengboms idé i vinterskrud.

Stockholms stads strukturplan för Slakthusområdet.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.289868,"lng":18.080308},"content":"<div></div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[35,40]},"mainMarker":false}]}

Nu utvecklar vi hela kvarteret

Castellum förvärvar ytterligare två tomträtter i Slakthusområdet, Charkuteristen 1 respektive 7 av Stockholm Stad.

Affären i korthet:

Förvärvspris: 32 MkrTillträde: 18 januari 2021Uthyrbar area (kvm): Charkuteristen 1 LOA 1525 kvm, Charkuteristen 7 LOA 1259 kvmÅrligt hyresvärde: ca 3 Mkr

Läs mer om förvärvet:
Castellum förvärvar av Stockholms stad för att skapa Slakthusområdets vassaste kvarter

Om Castellum

VARFÖR VÄLJA CASTELLUM?

Castellum skapar morgondagens innovativa arbetsplatser. Vi är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och vårt fokus är att få människor att växa och företag att utvecklas. Varje dag går 250 000 människor till jobbet i våra lokaler i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Med ett starkt lokalt engagemang är vi måna om att leva upp till de förväntningar som ställs på en trygg och långsiktig hyresvärd, varje dag, i stort och smått. Alla våra fastigheter sköts av vår egen personal och som kund har du tillgång till ett eget Castellumteam som ser till att du trivs hos oss.

HÅLLBART OCH ENERGIEFFEKTIVT

På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad eller motsvarande. Det betyder att du som hyresgäst bland annat kan se fram emot en hälsosam arbetsmiljö med sunda material och en effektiv energianvändning.

Lediga lokaler i Slakthusområdet

Hallvägen 21

Stockholm

Data om lokalen

Yta
252 m²
Typ
Kontor

Slakthusgatan 20

Stockholm

Data om lokalen

Yta
772 m²
Typ
Butik, Lager/Logistik