Slakthusområdet

I Slakthusområdet, som är en del av Söderstaden och utvidgningen av Stockholms innerstad, pågår ett programarbete som syftar till att utveckla en stadsdel där bostäder, handel, kultur och företagande samexisterar. Castellum äger fyra fastigheter i området och vårt mål är att utveckla vårt bestånd och addera fler attraktiva och moderna arbetsplatser i takt med att området utvecklas för att skapa en levande stadsdel.

Stadens programarbete syftar till att utveckla en levande och dynamisk stadsdel i Slakthusområdet. På Castellum arbetar för att aktivt bidra till detta, bland annat utvecklar vi vårt befintliga bestånd kontinuerligt genom att addera fler attraktiva och moderna arbetsplatser i takt med att området utvecklas men vi vill också lyfta fram kultur och arkitektoniska värden.

Tanken är att Slakthusområdets tradition ska bevaras genom att de kulturhistoriskt värdefulla byggnaderna ska bevaras och stå sida vid sida med ny arkitektur. Traditionen och historian tas tillvara genom publika verksamheter kopplade till mat, dryck och evenemang. Ett exempel på detta är vårt spännande samarbete med Stockholm Costume Fashion Institute och utställningen "Kostym och kontra mode - svenska pärlor från scen till catwalk" där även byggnadens, i vilken utställningen hålls, unika kvaliteter lyfts fram.

Läs mer om hur hela området utvecklas på Stockholms stads hemsida.

I och med utvecklingen av Slakthusområdet så planeras även tunnelbanans gröna linje att dras om och få en ny station inne i Slakthusområdet.

Läs mer om hur Stockholms läns landsting arbetar för den nya tunnelbanan.

Fakta

Typ
Kontor
Kommun
Stockholm
Område
Slakthusområdet
3D-visning

Kontaktpersoner

Sundholm, Karl

Projektchef Sundholm, Karl

Jonsson, Maria

Projektutvecklingschef Jonsson, Maria