Spiran, Norrköping

Fd banklokal förvandlas till modernt butikscentrum med kontorslokaler och möjlighet till caféverksamhet

Castellum fortsätter att investera i centrala Norrköping

När renoveringen av Gamla Rådstugan vid Gamla Torget går in i sitt slutskede så är det dags för nästa stora centrumprojekt för fastighetsbolaget Castellum. Det är fastigheten Spiran med en uthyrbar yta om ca 7 900 kvm som skall få en rejäl ansiktslyftning. Huset byggdes ursprungligen för Sparbanken 1972. Byggnaden som ligger granne med Hörsalsparken kommer att innehålla moderna kontor, nya butiker utmed Drottninggatan och en lokal för exempelvis caféverksamhet i anslutning till Hörsalsparken.

–Med stilsäkra materialval och en helt ny design av byggnaden är vårt mål att Spiran skall bli ett nytt landmärke i centrala Norrköping, säger Cecilia S Aldén, Affärsområdeschef för Castellum i Norrköping.
Ombyggnaden av fastigheten påbörjas med start under fjärde kvartalet 2016 med inflyttning under första kvartalet 2018 och projekteras för Miljöbyggnad Silver.


–Vi ser verkligen fram emot att få utveckla Spiran till en modern byggnad som fylls med verksamhet som bidrar till Norrköpings fortsatta utveckling, avslutar Cecilia S Aldén.
Läs även artikel i Affärsliv/NT
Läs även artikel i Folkbladet

Illustrationer: Enter Arkitektur

Fakta

Ort
Norrköping
Typ
Kontor, Butik, Restaurang
Uthyrningsbar yta
7 900 kvm
Färdigställt
2018

Kontaktpersoner

Johansson, Marita

Johansson, Marita

Förvaltare