• Interior

Statliga verken blir Werket!

Castellum förvandlar Statliga verken i Jönköping till Werket. Mitt i city, nära till kommunikation och service bygger vi nu om det gamla Statliga verken till en modern mötesplats med arbetsplatser, flexibla kontorslösningar och service för alla Jönköpingsbor. Fastigheten omfattar ca 21 000 kvm yta fördelat på coworking, flexibla och traditionella kontor samt serviceverksamheter.

Med Werket vill vi skapa en dynamisk, nytänkande och inkluderande mötesplats mitt i city – med självklart fokus på hållbarhet och hälsa ur alla aspekter. Här är jobbet roligare och livet enklare. För här är du i centrum och kan utvecklas privat och professionellt.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Lediga lokaler i Werket

Vallgatan 8

Jönköping

Data om lokalen

Yta
1000-4050 m²
Typ
Kontor

Vallgatan 8

Jönköping

Data om lokalen

Yta
357 m²
Typ
Kontor

Vallgatan 8

Jönköping

Data om lokalen

Yta
604 m²
Typ
Kontor

Werket - här händer du

Morgondagens hållbara arbetsplats

Livet idag är komplext och mångfacetterat med många roller och mycket som ska hinnas med. Tiden räcker sällan till. Werket blir platsen som hjälper dig att få ihop en hållbar helhet och ditt livspussel. Här gör du nytta, inspirerar och inspireras, möts, tränar och löser sådant som ger vardagen flyt och sätter guldkant på livet. Här känns det bra i både magen och hjärtat med tanke på framtiden.

Öppet dygnet runt med träningsmöjligheter

Gym, padel, yoga, promenad- eller löpslinga – i Werket är det lätt att få in vardagsmotionen i livspusslet. På taket hittar du flera sätt att få upp pulsen i friska luften och inne i huset finns sköna alternativ när det är regn och rusk. Ta med kollegorna eller vännerna och förena nytta med nöje.

Werkets publika ytor kommer vara öppna från kl 06:00 till 22:00 för att skapa en stadsdel med liv och rörelse. Det blir alltså lätt att ta ett frukostmöte eller avsluta dagen med en träningsrunda eller en AW. Eller varför inte både och? Det centrala torget, som har ett tak med ett skönt ljusinsläpp, är klimatiserat och utformat som en italiensk piazza med träd och grönska. Nivåskillnader skapar naturliga ytor för scen, arena, pop-up och bänkar. Runt detta torg planeras lokaler för restaurang, café och frisör eller barberare. Coworkingytor och kontor en trappa upp får fin kontakt med torget genom balustrader där exempelvis kaffestationer blir trevliga samlingpunkter.

Webb_Öppet1.jpg

Snabbfakta

Våningsplan inklusive källarplan
6
Parkering
Garage, bil- och cykelparkering
Inflyttning
2022
Lokalstorlek
10 - 20 000 kvm
Uthyrningsbar yta
20 700 kvm

Planritningar och våningsplan

Var med och skapa framtidens arbetsmiljö

Ett öppet kontorslandskap eller individuella kontorsrum? Kanske både och? Vill ni uppmuntra till spontant samarbete eller är sekretessnivån hög? Vad som är rätt för just er verksamhet vet du bäst. Berätta om dina önskemål, så tar vi fram en lösning tillsammans.

I Infinity finns oändliga möjligheter att skapa en flexibel, stimulerande och produktiv arbetsmiljö, anpassad till verksamhetens behov. Infinitys tanke är att kunna fungera som ett gummiband – lokalerna och utbudet är lätta att anpassa efter just era behov, som kan variera över tid. Hos oss har ni även möjligheter att växa på längre sikt.

Snabbfakta

Zonindelning och möjligheter på Werket
Markplan med restauranger och service
Coworking på plan 2
Flexibla kontorsplatser på plan 3
Traditionella kontor i olika storlekar

Traditionella kontor och andra flexibla lösningar

Flexibla kontorspaket för mindre kontor upp till 180 kvm

Utöver coworking-platser erbjuder Werket flexibla kontorspaket med korta avtal, vilket gör det enkelt att lösa ditt behov av yta eller lokal oavsett om du är i fas att expandera eller kondensera verksamheten – eller när du har behov av projektplatser. Du betalar bara för ytan du använder, övrigt finns att tillgå i huset. Som en coworking-plats, men där du och dina kollegor har eget fast kontor.

Kontor från 180 kvm och uppåt

Letar du efter ett vanligt kontor i traditionell mening med kompletta funktioner såsom mötesrum, reception och kök finns stora möjligheter i Werket. Naturligtvis skräddarsys i så fall lokalerna helt efter din verksamhet.

Coworking – delad glädje

Inget företag är det andra likt. Såväl medarbetare som arbetsuppgifter kan kräva varierade miljöer.

I Werket finns alla möjligheter att hitta just den arbetsmiljö som gör att du kan prestera och må som bäst. Eftersom behovet av flexibla arbetsplatser bara växer erbjuder Werket stora ytor för coworking, vilket gör att du kan jobba hemifrån när det känns bäst och ändå ha ett kontor med full service närhelst du längtar efter det. Coworking-platserna fungerar också som komplement till de mer traditionella kontoren i huset, till exempel när du har tillresande medarbetare, samarbetspartners eller helt enkelt behöver mer utrymme eller variation i vardagen.

Gemensamma mötesfunktioner
Förutom eventuellt egna mötesrum i de större kontoren, kan du även använda fullt utrustade delade mötesrum, hörsalen, taket och torget för möten och event i Werket.

coworking2.jpg

WorkOUT® – kreativa utomhuskontor

Werkets tak och norra ljusgården rymmer även plats för arbete i friska luften. Här bygger vi flera WorkOUT® – aktivitetsbaserade utomhuskontor – som komplement till de ”vanliga” kontorslokalerna. Fika, ta ett möte eller knäck en kreativt krävande arbetsuppgift som kräver högt i tak. Sitt, stå, njut av sol eller skugga, ensamhet eller sällskap.

WELL – Werket blir certifierat hälsosamt

Hälsa och välmående är viktiga beståndsdelar i Werket. Och WELL är en internationella standard som syftar till att förbättra hälsa och välmående för alla som vistas i olika bebyggda miljöer.

Konceptet WELL utgår från sju delar som påverkar hälsan: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion och välbefinnande. I Werket ställs därför extra höga krav på ventilation, värme, ljus och ljud, eftersom det är dessa faktorer som mest påverkar hälsan, prestationen och välbefinnandet. Flyttar du hit blir din arbetsplats mer attraktiv, du och dina kollegor får färre sjukdagar och både kreativiteten och produktiviteten blir högre – allt är belagt med bevis och siffror

Världsledande hållbarhet

Castellum tar miljöfrågor på största allvar och har under flera år utsetts till ett av världens främsta fastighetsbolag i flera prestigefyllda hållbarhetsredovisningar. Castellums mål är att vara klimatneutral senast 2030. Werket byggs enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM och målet är att sänka CO2-påverkan med minst 20 procent jämfört med ett ”normalprojekt”.

Mitt i Jönköping

Werket ligger intill brofästet vid Munksjön vid Vallgatan i Jönköpings västra centrum. Byggnaden ritades ursprungligen av Atrio arkitekter och stod färdigt 1975. Som ett stycke tidstypisk arkitektur har det stora kulturhistoriska kvaliteter som Castellum nu förädlar och utvecklar. En offentlig, social och öppen innergård där alla är välkomna och ett tak med olika typer av träning och innovativa arbetsplatser blir exceptionella nytillskott. I Werket blir det grönt, närodlat och gott för hela slanten.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.779444,"lng":14.16511},"content":"<div>Weerket</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[30,53]},"mainMarker":true},{"position":{"lat":59.2606325,"lng":15.1950356},"content":"<div></div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin-gym.svg","size":[35,40]},"mainMarker":false}]}

Tilldelade utmärkelser

teaser-alt

Personligt husteam ingår i hyran

teaser-alt

En hållbar arbetsplats från början

teaser-alt

Vi erbjuder framgångsrika arbetsplatser

Om Castellum

Varför välja Castellum?

Castellum skapar morgondagens innovativa arbetsplatser. Vi är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och vårt fokus är att få människor att växa och företag att utvecklas. Castellum finns på plats och erbjuder lokaler i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors-området. Med ett starkt lokalt engagemang är vi måna om att leva upp till de förväntningar som ställs på en trygg och långsiktig hyresvärd, varje dag, i stort och smått. Alla våra fastigheter sköts av vår egen personal och som kund har du tillgång till ett eget husteam som ser till att du trivs hos oss.

Hållbart och energieffektivt

På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad eller motsvarande. Det betyder att du som hyresgäst bland annat kan se fram emot en hälsosam arbetsmiljö med sunda material och en effektiv energianvändning. Werket kommer att certifieras enligt Breeam och WELL. WELL är en internationell byggstandard som fokuserar på människors hälsa och välmående och tar sin utgångspunkt i sju koncept; luft, vatten, kost, ljus, motion, klimat och mentalt välbefinnande. Undersökningar visar att människor som arbetar i en WELL-certifierad lokal eller fastighet ökar både sin produktivitet och sitt välmående

Vallgatan 8

Jönköping

Data om lokalen

Yta
180 m²
Typ
Kontor

Vallgatan 8

Jönköping

Data om lokalen

Yta
357 m²
Typ
Kontor

Vallgatan 8

Jönköping

Data om lokalen

Yta
604 m²
Typ
Kontor

Vallgatan 8

Jönköping

Data om lokalen

Yta
1000-4050 m²
Typ
Kontor