Gå till huvudinnehåll
Tre personer kring ett bord.

Börja din resa hos oss

Du som praktiserar hos oss på Castellum får inblick i vår vardag samtidigt som du får möjlighet att knyta kontakter inför framtiden. Vi erbjuder ett antal praktikplatser, både under terminerna och på sommaren. Det finns också goda chanser att få sommar- och extrajobb hos oss. Aktuella praktikplatser hittar du under Lediga jobb.

Jobb­språnget

Praktikplatsen hjälpte Reshma in i näringslivet

Castellum samarbetar med Jobbsprånget, ett praktikprogram för nyanlända akademiker som ger dem en snabb väg in på arbetsmarknaden. 

För Reshma Ramamurthy blev praktikplatsen på Castellum en väg in i det svenska arbetslivet. Tack vare Jobbsprånget och möjligheten till praktikplats hjälpte det Reshma att bli en del av samhället.

Syftet med Jobbsprånget

Syftet med Jobbsprånget är att ta tillvara de nyanländas kompetens och påskynda introduktionen till den svenska arbetsmarknaden. Reshma är från södra Indien och när hennes pojkvän fick arbete i Sverige flyttade hon med och gick en utbildning inom Strategic Human Resource Management vid Göteborgs Universitet. Efter sin examen fick hon praktikplats på Castellums People & Culture-avdelning (HR).

"Min praktikperiod på Castellum var otroligt berikande och gav mig självförtroende och motivation. Något som var avgörande för min nuvarande tjänst."
Reshma RamamurthyPraktikant på Castellums People & Culture-avdelning

Rätt förutsättningar för ungdomar

På Castellum vill vi öka ungdomars möjlighet att komma in på arbetsmarknaden genom att ta emot lärlingar och praktikanter. Vi vill skapa rätt förutsättningar och ge dem goda möjligheter att ta sig in på arbetsmarknaden efter sin utbildning. För att skapa så god grund som möjligt för detta och ge en meningsfull och lärorik LIA-period har vi därför jobbat fram en strukturerad lärlingsmodell. Något som visat sig vara värdefullt både för oss och lärlingarna.

Porträtt av Max Andeskär.
Max Andskär, LIA-praktikant på Castellum

En försmak på drömjobbet

Max Andskär går som lärlingpraktikant på Castellum Säve. Hans handledare Anders Fredriksson, affärsområdeschef och flygplatschef på Castellum Säve, tror på lärlingssystemet och ser det som win win. Genom att se lärlingen som en resurs och styra in dem mot Castellums profil kan de utvecklas till framtida kollegor.

"Jag lär mig jättemycket samtidigt som jag känner att jag gör nytta och kan bidra till verksamheten. Mitt drömjobb är att arbeta med fastighetsutveckling och hållbarhetscertifieringar, gärna på Castellum", säger Max.

Senaste nytt inom Karriär

Relaterat