• Interior

World Trade Center

I hjärtat av Växjö hittar du World Trade Center. Här erbjuder vi kontor i en attraktiv miljö som inspirerar till tillväxt, nya kontaktytor och bättre affärer. WTC erbjuder nyckelfärdiga kontor, konferens, kontorslokaler och en service i världsklass.

Huset är beläget precis vid stationsområdet och genomsyras av moderna, ljusa och inbjudande ytor. Här har man möjlighet att profilera sig gentemot sina kunder och även marknadsföra sitt eget varumärke på bästa möjliga sätt.

Försäkra dig om en lysande utsikt där du som hyresgäst på WTC även har fri tillgång till takterrassen på plan 9 – citys bästa utsikt. I källarplan finns det dusch och omklädningsrum som kan nyttjas vid träningsaktiviteter. Ett stenkast från WTC ligger Växjösjön med fantastiska rekreationsmöjligheter. Här kan du ta en promenad eller löprunda på lunchen – eller varför inte en simtur en varm sommardag?

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":56.875746,"lng":14.80615},"content":"<div>World Trade Center Växjö</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[30,53]},"mainMarker":true}]}

Om World Trade Center

World Trade Center skapades för att främja internationell handel och fred. Idag finns det 330 WTC globalt i över 100 länder.
WTC Växjö är ca 12 000 kvm och nio våningar högt, varav 7 med kontor och två med parkeringsgarage. Kontorsdelen ägs och förvaltas av Castellum och parkeringsgaraget av det kommunala bolaget Vöfab.

Bland hyresgästerna i huset finns Skanska Sverige, OBOS Kärnhem, Svenskt Näringsliv, Almi Företagspartner, Bixia och ett par uppstickare inom IT-branschen.

World Trade Center Växjö initierades av Kärnhem och har byggts av Skanska. Castellum tillträdde fastigheten den 30 november 2016. WTC miljöcertifierades enligt LEED Platinum, som är högsta nivån. LEED är det miljö ledningssystem som har högsta spridning i världen och ser till att inomhusklimat, material, energianvändning m.m.

Som hyresgäst i World Trade Center blir ditt företag en del av ett världsomspännande nätverk med målsättningen att verka för ett ökat affärsutbyte, lokalt, regionalt och internationellt.

Snabbfakta

Antal kvm
12 000 kvm
Antal våningsplan
9
Kontorsstorlekar
20- 4 000 kvm
Garage
Bilparkering och cykelgarage

Business Center Coworkingarena

I Business Center tar vi arbetsplatsen till en helt ny nivå.

I hjärtat av World Trade Center, mitt i Växjös puls med direkt anslutning till allmänna kommunikationer har vi skapat en coworkingarena som främjar kreativitet, samarbete och kommunikation.

Läs mer och anmäl ditt intresse här.

castellum-wtc-coworking-vaxjo.jpg

Coworking med flexibla arbetsplatser

Coworkingarenan är ca 1 000 kvm fördelat över två våningsplan och som medlem får du tillgång till flexibla arbetsplatser i ett nyckelfärdigt och färdigmöblerat kontor.

Vår coworkingarena är uppdelad i två ljudzoner; en lugnare zon för enskilt arbete och en livligare zon där nätverkande och idéer står i fokus. Coworking bygger på flexibilitet, mötesplatser, service och sociala nätverksaktiviteter.

En hållbar arbetsplats i centrala Växjö

World Trade Center är en av Växjös mest klimatsmarta kontorsbyggnader och även vår coworkingarena har stort fokus på hållbarhet. Över 90% av interiören är återbruk och goda möjligheter till återvinning erbjuds. Hälsa och personligt välmående är andra viktiga ingredienser och på vår coworking är såväl fysiskt som mentalt välbefinnande viktigt. Förutom ett mycket gott dagsljusinsläpp som påverkar hälsa och energinivå finns en ergostation med ergonomiska redskap för arbetsplatsen samt ett vilrum för återhämtning.

I samtliga medlemskap för coworkingarenan ingår:

• Nyttjande av samtliga gemensamhetsytor
• Flera bokningsbara mötesrum med olika miljöer, samtalsrum/Teamsrum
• Video recording room
• Ergonomiutrustning
• Vilrum
• Bemannad reception
• WiFi
• Kaffe/te
• Skrivare*
• Postservice
• Takterrass med panoramautsikt
• Omklädning och dusch
• Aktiviteter
• Nätverk i världsklass
• Fri tillgång till WorkOUT®, Sveriges första utomhuskontor i Företagsstaden I11.

*med reservation för debitering av utskrifter

Läs vår Trivselguide för coworkingarenan (PDF-dokument, 283 kB).

Nöjda kunder

Läs mer om

Skanska

”För mig är det oerhört viktigt att våra medarbetare på kontoret på WTC får den service...

Läs mer om

Almi Företagspartner

”Vi är nyinflyttade här på World Trade Center i Växjö och vi har känt oss riktigt...

Läs mer om

OBOS Kärnhem

Det bästa med att sitta på WTC är utan tvekan servicen som finns i huset, allt från fik...

Läs mer om

KPMG

De största fördelarna som hyresgäst på World Trade Center är följande: Nära centrum och...

Konferens - Mitt i stadens puls!

Boka det perfekta mötet i Växjö!

World Trade Center är en modern konferensanläggning som erbjuder ett attraktivt läge mitt i stadskärnan, med direkt anslutning till buss och tågförbindelser. Här finns lokaler för alla syften och behov med totalt 6 konferenslokaler med plats upp till 60 personer.

För bokning av konferens eller frågor vänligen kontakta:
wtcvaxjo@castellum.se
0470-78 73 10

Moderna och ljusa lokaler som är utrustade med den senaste konferenstekniken för att ni ska få ett effektivt och lyckat möte. Den mest spektakulära lokalen ligger högst upp i huset, med direkt access till takterrassen och citys bästa utsikt. Här kan du ta en kaffe i solen under konferenspauserna. Vi erbjuder även konferensrum i olika storlekar på entréplan, även de med härligt dagsljus och flexibla möbleringar.

Frukost, lunch eller fika? Vid er konferensvistelse på World Trade Center, skräddarsyr vi paket efter era behov och önskemål

Personlig service - vår ambition är att ge service i världsklass genom att vara personliga, flexibla, hjälpsamma och drivna för att ni ska få ett lyckat möte. Ni är hjärtligt välkomna att komma förbi och titta på våra fina lokaler. Vi ordnar gärna en visning av konferenslokaler.

Konferenslokaler för alla behov och givande möten

Stadens häftigaste konferensrum är belägen på top floor med direkt access till takterrassen och en spektakulär utsikt över Växjö. Lokalen ger plats för 30 personer och är det perfekta mötesrummet för företaget som vill sätta guldkant på sin konferenstillvaro.

Nice är ett flexibelt konferensrum som erbjuder flera olika varianter av sittningar, rummet har stora panoramafönster som omringar rummet. Rummet kan möbleras helt efter era egna önskemål.

Ett mindre konferensrum som bjuder in till effektiva möten.

WTC är vårt största konferensrum som även går att dela av till två eller tre olika rum, Washington, Tokyo och Chicago. Ett flexibelt konferensrum som erbjuder flera olika varianter av sittningar. Stora panorama fönster omsluter rummet och släpper in fantastiskt dagsljus. Rummet är väl anpassat för utbildningstillfällen och seminarier.

Happy Bowls

Vi är stolta över husets koncept Happy Bowls som serverar fräsch, välsmakande och färgglada bowls. Här erbjuds något för alla smaker, från näringsfyllda frukostalternativ till luncher som ger den rätta energin för resten av dagen.
Happy Bowls filosofi bygger på att leverera god och mättande mat som ger kroppen all näring den behöver. Det ska vara lättillgängligt och finnas något för många olika smaker, för att i en fartfylld vardag göra det möjligt att äta lite hälsosammare. Utbudet består av såväl växtbaserade som animaliska råvaror.
Du är välkommen att sitta ner hos oss men många av Happy Bowls rätter går också bra att ta med.

Webb Happy bowls.jpg

Om Castellum

Varför välja Castellum?

Castellum skapar morgondagens innovativa arbetsplatser. Vi är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och vårt fokus är att få människor att växa och företag att utvecklas. Varje dag går 250 000 människor till jobbet i våra lokaler i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Med ett starkt lokalt engagemang är vi måna om att leva upp till de förväntningar som ställs på en trygg och långsiktig hyresvärd, varje dag, i stort och smått. Alla våra fastigheter sköts av vår egen personal och som kund har du tillgång till ett eget Castellumteam som ser till att du trivs hos oss.

Hållbart och energieffektivt

På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad eller motsvarande. Det betyder att du som hyresgäst bland annat kan se fram emot en hälsosam arbetsmiljö med sunda material och en effektiv energianvändning. Vi strävar alltid efter att certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Guld, en av Sveriges högsta miljöcertifieringar för byggnader. Certifieringen ställer höga krav på byggnadens utformning och prestanda där energieffektivitet, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och materialval utan miljörisker är några exempel.

Tilldelade utmärkelser

teaser-alt

Personligt husteam ingår i hyran

teaser-alt

En hållbar arbetsplats från början

teaser-alt

Vi erbjuder framgångsrika arbetsplatser

Lediga lokaler

Data om lokalen

Yta
205 m²
Typ
Kontor

Data om lokalen

Yta
1000 m²
Typ
Kontor