Gå till huvudinnehåll

Göteborg Centrum

Göteborg Masthugget 26:1 (Amerikahuset)

Kontor

Fastighetsbeteckning

Göteborg Masthugget 26:1

Adress

Barlastgatan 2

Total area

7 937 kvm

Om fastigheten

Anrika Amerikahuset är en av Göteborgs första monumentala byggnader, byggt 1919. Fastigheten är mycket vacker och ligger nära hamnen med utsikt över älven. En varsam renoveringen av Amerikahuset blev klar årsskiftet 1999-2000 och resulterade i att Castellum tilldelades pris för "bästa ombyggnad år 2000".

Området

Amerikahuset ligger centralt, med ett fantastiskt läge intill det glittrande vattnet och med en underbar utsikt över Göteborgs hamninlopp.

Kommunikationer

Fastigheten i nära anslutning till leden. Det är mycket goda kommunikationer med spårvagn 3, 9 och 11 från Masthuggstorget. En hållplats från Masthuggstorget eller ca 7 minuters promenad från Amerikahuset ligger Järntorget, en stor knutpunkt för både buss och spårvagnar som tar dig enkelt till alla stadsdelar i Göteborg.

Service

Ta en kort promenad till Masthuggstorget, Järntorget eller Långgatorna som erbjuder ett stort utbud av mat från världens alla hörn. Här finns också bra utbud av all tänkbar service i form av butiker av olika slag, restauranger, livsmedelsbutiker mm.

Energi & hållbarhet

  • Total energianvändning: 130 kWh / m², år
  • Energi CO2-påverkan: 0,38 kg CO₂ / m², år

Hyresgäster i fastigheten

Bang - Göteborgs Kyrkliga Stadsmission Bistånd - Lets deal AB - Makajo Sverige AB - Masthuggskliniken AB

Karta

Kontaktperson

Kommersiell Förvaltare

Therése Nilsson

Anmäl intresse

Är du intresserad av att sitta i den här fastigheten? Gör en intresseanmälan så hör vi av oss om det dyker upp någon lämplig lokal.

Intresseanmälan

Kontaktinformation

All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR

Lediga lokaler i Amerikahuset