Gå till huvudinnehåll

Göteborg Säve

Göteborg Åseby 1:5 (Byggnad C1 & H1)

Lager/Logistik

Fastighetsbeteckning

Göteborg Åseby 1:5

Adress

Säve flygplatsväg 18

Total area

3 811 kvm

Område

Vår vision och ambition är att utveckla flygplatsområdet till ett av Nordens modernaste och största logistiknav med ett företagskluster för innovation och utveckling med fokus på hållbara transporter och mobilitet.
I dagsläget har vi ca 65 st hyresgäster i området bl a flygverksamhet i form av helikopterflyg - ambulanshelikopter, sjöräddningshelikopter och polishelikopter utgår härifrån. Det finns även tre stycken flygskolor med pilotutbildning, privatflygcertifikat och flygledarutbildning.

Vi har poplulära Aeroseum som granne som är ett upplevelsebaserat aktivitetscenter där man upplever miljön och känslan av flygande farkoster med alla sina sinnen och man får ta del av flygets historia och utveckling.
Totalt arbetar ca 400 st personer i de olika verksamheterna.
Utvecklingsområde omfattar närmare 3 miljoner kvadratmeter mark.
För den långsiktiga utvecklingen av området krävs nya detaljplaner.
Den största delen blir ytor för logistikverksamhet och den delen som ligger närmast flygplatsen kommer att utvecklas vidare som en testbädd för fordon med batteri- och bränslecellsteknik. Det är dessutom verksamheter som kan kopplas till logistikverksamheten.
Det kommer byggas många logistikbyggnader. Norr om det enorma logistikområdet på över 140 hektar finns det en solcellspark som uppförts av Göteborgs Energi vilket innebär att vi kan producera väldigt mycket energi lokalt. Denna vill vi kunna hantera och distribuera inom vår logistikverksamhet men även kunna använda för att exempelvis ladda eldrivna fordon
Vi räknar med att de nybyggda moderna logistik- och verksamhetslokaler om 800 000 kvm kommer att vara arbetsplats för åtminstone 6 000 personer till år 2030.
Vi utreder även möjligheten att utveckla ett område vid Säve depå som boendemiljö. Samma område kan också komma att kompletteras med utbildningsverksamhet och annan service.

Kommunikation

Med buss nr 36 tar man sig enkelt mellan Hjalmar Brantingsplatsen och Säve Flygplats.

Parkering

Parkering finns i anslutning till fastigheten.

Service

I området finns vår populära restaurang på Nolvik Hotell och Konferens som erbjuder frukost, lunch och catering.

Energi & hållbarhet
  • Energi CO2-påverkan: 0 kg CO² / m², år
Hyresgäster i fastigheten
  • Quick Change AB
  • Midroc Alucrom AB
  • Nilsson Energy AB
  • Serneke Sverige AB
  • Svenska Kvalitets Ställningar AB

Karta

Kontaktperson

Kommersiell Förvaltare Områdesansvarig Säve

Anna Grundström Ahlqvist

Anmäl intresse

Är du intresserad av att sitta i den här fastigheten? Gör en intresseanmälan så hör vi av oss om det dyker upp någon lämplig lokal.

Intresseanmälan

Kontaktinformation

All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR