Gå till huvudinnehåll

Göteborg Majorna

Göteborg Majorna 720:19

Kontor

Fastighetsbeteckning

Göteborg Majorna 720:19

Adress

Banehagsgatan 20

Total area

3 210 kvm

Området

Klippan ligger i stadsdelen Majorna och tillhör stadsdelsnämndsområdet Majorna – Linné. Här har man ett bekvämt och nära avstånd till stadskärnan, Hisningen och flertalet av de stora trafiklederna. Fastigheten är placerad på historisk mark alldeles intill Götaälvs hamninlopp och Älvsborgsbron. Området Klippan har karaktären av en gammal hamnstad och många menar att det var här Göteborgs första hamn låg. Flertalet byggnader har anor redan från 1700-talet, däribland Sjömagasinet och Ankarsmedjan. Den blandade bebyggelsen av modernare och äldre fastigheter skapar karaktär samt en levande atmosfär, både i de äldre och nyare byggnaderna finns ett stort antal verksamhetsutövare/företag. Hit lockas även besökare året runt då Klippan är ett omtyckt utflyktsmål för såväl turister som göteborgare, vilket bidrar till att det ofta är folk i rörelse. Här samsas företagare och medarbetare, hotellgäster, joggare, konstintresserade, konsertbesökare och många fler om bryggorna längs kajkanten samt vad området har att erbjuda.

Kommunikationer

När man är i Klippan är det lätt att glömma bort hur nära centrum man faktiskt är. Men spårvagnarna går i parti och minut (spårvagn 3 & 9 stannar vid Majorna Vagnhallarna) och skulle du hellre vilja ta dig över till Hisingen, tar det bara tio minuter att nå Eriksberg med Älvsnabben från Klippans färjeläge.

Energi & hållbarhet

  • Hållbarhetscertifiering: LEED O+M, Gold
  • Total energianvändning: 88 kWh / m², år
  • Energi CO2-påverkan: 0,27 kg CO₂ / m², år

Hyresgäster i fastigheten

Continental Däck Sverige AB - 601332 - GetCap Group AB - Göteborgs Auktionsverk AB

Karta

Kontaktperson

Kommersiell Förvaltare

Therése Nilsson

Anmäl intresse

Är du intresserad av att sitta i den här fastigheten? Gör en intresseanmälan så hör vi av oss om det dyker upp någon lämplig lokal.

Intresseanmälan

Kontaktinformation

All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR