Gå till huvudinnehåll

Malmö Inre Hamnen

Malmö Sjustjärnan 1

Kontor

Fastighetsbeteckning

Malmö Sjustjärnan 1

Adress

Carlsgatan 22

Byggnadsår

2023

Total area

31 383 kvm

Om fastigheten

Fastigheten ligger i kvarteret 7Stjärnan i Nyhamnen vid Malmö centralstration. Byggnaden kommer bli ett nytt riktmärke i Malmö, och är utformat för att tillfredsställa en mängd olika krav och behov som finns på en stilbildande byggnad med hållbara arbetsplatser och tilltalande arkitektur.

Området

Den nya stadsdelen Nyhamnen kommer att förstärka Malmös identitet som uppdaterad kuststad. Tack vare läget vid hamnbassängerna skapas en modern innerstadsmiljö med arbetsplatser, bostäder, skolor, restauranger och service i direkt möte med havet. Nyhamnsområdet är ungefär lika stort som Malmös gamla stadskärna, dvs den del av staden som ligger inom kanalen. Här kommer ca 6000 nya bostäder samt skolor och förskolor att varvas med 13 000 arbetsplatser och 100 000 m2 parkområde i direkt anslutning till hamnbassänger och city. Tre broar för gångtrafikanter och cyklister över spårområdet söder om Carlsgatan knyter ihop Nyhamnen med den etablerade stadsmiljön, så att det tidigare separerade industriområdet blir en naturlig del av centrala Malmö. Med sitt läge på Carlsgatan och hörnet precis intill den kommande centrala och livligt trafikerade korsningen vid Tellusgatans nya sträckning vänder sig huset mot staden åt två håll och blir på många sätt en sinnebild för hur det nya Malmö möter det gamla.

Kommunikationer

Vid Malmö Centralstation

Parkering

P-Hus i området

Energi & hållbarhet

  • Hållbarhetscertifiering: BREEAM New Construction, Outstanding
  • Energi CO2-påverkan: 0 kg CO₂ / m², år
  • Grönt tak
  • Laddplatser
  • Solceller

Hyresgäster i fastigheten

Castellum - E.ON Sverige AB - EDRI Sweden AB - Europark - ISS Facility Services AB - Malmö Sjustjärnan - Nordic Wellness

Karta

Kontaktperson

Kommersiell Förvaltare

Stefan Ådeborg

Anmäl intresse

Är du intresserad av att sitta i den här fastigheten? Gör en intresseanmälan så hör vi av oss om det dyker upp någon lämplig lokal.

Intresseanmälan

Kontaktinformation

All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR