Gå till huvudinnehåll

Göteborg Centrum

Göteborg Masthugget 26:1 (Emigranten)

Kontor

Fastighetsbeteckning

Göteborg Masthugget 26:1

Adress

Hälsingegatan 10-12

Byggnadsår

2020

Total area

4 108 kvm

Om fastigheten

Emigranten ligger granne med det pampiga Amerikahuset med sin monumentala entréfasad vid Masthuggshamnen. Initiativtagare var Svenska Lloyd som tog det första spadtaget 1919, men sedan såldes huset till Svenska Amerika Linien innan det var färdigbyggt. I den ursprungliga planen skule huset hafte formen av en fyrkant. Men efterkrigstidens ansträngda ekonomi resulterade i ändrade planer. Lösningen blev att göra huset 25% mindre och ge formen av ett U. Nu, nästan hundra år senare, adderar vi den saknande länken och gör kvarteret kring Amerikahuset färdigt enligt ursprungliga planen. Kvarteret blir fullbordat. Det nya huset kommer att bli fristående och anpassat för att matcha kraven och förväntingar på hållbarhet, kommunikation och funktioner som ett företag har idag.

Området

Levande stadsdel 24/7. Från Emigranten Göteborg är det några få minuters promenad till det trendriktiga restaurangdistriktet kring Långgatorna och Linnégatan, med sitt myllrande folkliv som pågår dygnet runt. Här finns även all tänkbar service.

Kommunikationer

Läget för Emigranten Göteborg är strategiskt och centralt. På ena sidan huset finns spårvagnsspår och cykelbanor. På andra sidan går Oscarsleden för biltrafik. Promenaden till närmaste spårvagnshållplats är 400 meter där spårvagsnlinje 3, 9 och 11 trafikerar.

Parkering

I fastighetens källare finns parkering för bil och cykel.

Service

Personligt husteam ingår i hyran. Vi gillar att leva upp till alla förväntningar som våra kunder ställer på oss. Alla våra fastigheter sköts av vår egen personal. Som kund har du ett eget, dedikerat Castellumteam som ser till att du trivs och att allting fungerar. Tillsammans skapar vi en trivsam, hållbar och produktiv arbetsmiljö. Och skulle behoven förändras kan vi nästan alltid erbjuda en lösning.

Energi & hållbarhet

  • Hållbarhetscertifiering: Miljöbyggnad nyproduktion, Guld
  • Total energianvändning: 75 kWh / m², år
  • Energi CO2-påverkan: 0,2 kg CO₂ / m², år

Hyresgäster i fastigheten

Advania Sverige AB - Fellowmind Sweden AB - Investis Digital Sweden AB - NetClean Technologies AB - Olsson Lyckefors Arkitektur AB - OPEN POS Sweden AB

Karta

Kontaktperson

Kommersiell Förvaltare

Therése Nilsson

Anmäl intresse

Är du intresserad av att sitta i den här fastigheten? Gör en intresseanmälan så hör vi av oss om det dyker upp någon lämplig lokal.

Intresseanmälan

Kontaktinformation

All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR

Lediga lokaler i Emigranten