Gå till huvudinnehåll

Jönköping Centrum

Jönköping Götaland 5 (Werket)

Ombyggnation Werket

Fastighetsbeteckning

Jönköping Götaland 5

Adress

Vallgatan 4-10/Brunnsgatan 1

Byggnadsår

1975

Total area

25 062 kvm

Om fastigheten

Mitt i city, med närhet till kommunikation och service, har det gamla Statliga verken nu förvandlats till en modern mötesplats som nu kallas Werket. Fastigheten omfattar imponerande 21 000 kvadratmeter och inkluderar coworking-ytor, flexibla, traditionella kontor och en rad serviceverksamheter såsom gym, café och den hyllade restaurangen Carotte X Werket.
Werket är mer än bara en arbetsplats. Det är en dynamisk, nytänkande och inkluderande mötesplats mitt i city, med en självklar inriktning på att främja hållbarhet och hälsa från alla perspektiv. Fastigheten är stolt innehavare av miljöcertifieringen BREEAM-In-Use (very good) och strävar efter att även uppnå WELL-certifieringen, en internationell standard som syftar till att förbättra hälsa och välbefinnande.

Området

Werket är centralt beläget mellan östra och västra delen av staden, mitt i hjärtat av centrum. I närområdet finner du flera viktiga statliga institutioner som Polisen, Länsstyrelsen, Kammarrätten, Science Park, Rådhuset och Högskolan. Med endast en kort, tre minuters promenad når du ett flertal exklusiva restauranger, butiker och andra spännande destinationer som JKPG City har att erbjuda.

Kommunikationer

Oavsett vilket transportmedel du föredrar, är det enkelt att nå Werket. Om du väljer att köra hit med bil kommer du att uppskatta våra två stora parkeringshus som ligger bara en stenkast från fastigheten. Med gott om parkeringsplatser finns det alltid plats för dig att parkera utan stress och bekymmer. För de som föredrar kollektivtrafik finns det också utmärkta alternativ. Bara 30 sekunder från fastigheten hittar du närmaste busshållplats, vilket gör det enkelt att ta sig hit med buss. För dem som reser med tåg är vår plats utmärkt. En kort 5-minuters gångpromenad tar dig till tågstationen, vilket ger dig bekväm åtkomst till tågnätverket. Dessutom är Werket lättillgängligt för de som väljer att ta sig hit med cykel eller till fots, vilket ger en extra dimension av bekvämlighet för våra besökare.

Parkering

Vi erbjuder 44 garageplatser för förhyrd parkering inom fastigheten. För parkering inom området behövs ett digitalt p-tillstånd, se ytterligare information nedan. Observera att p-tillstånd inte krävs för besöksparkering. Det finns flera parkeringsmöjligheter inom närområdet som tillhör Castellums fastighet: • P-däcket vid polisen som erbjuder både besöks- och personalparkering (max 4 timmar för besökare). • Parkering Grävlingen • Parkering Hamngatan vid Länsstyrelsen, med både förhyrda platser och parkering för personal. • Parkering vid rondellen. All parkering inom Castellums fastighet Götaland 5 övervakas av Castellums avtalade partner Apcoa. Betalning sker smidigt genom deras app, Apcoa Flow. Besökare har även möjlighet att betala via Easypark-appen. På polisens p-däck finns en betalautomat som accepterar kortbetalning. För att använda personalparkering krävs ett digitalt p-tillstånd, vilket hanteras av respektive företag som hyr inom fastigheten till en förmånlig årskostnad. För mer information kan hyresgästens kontaktperson ta kontakt med den tekniska förvaltaren.

Energi & hållbarhet

  • Hållbarhetscertifiering: BREEAM In-Use, Very Good
  • Total energianvändning: 89 kWh / m², år
  • Energi CO2-påverkan: 4,07 kg CO₂ / m², år

Hyresgäster i fastigheten

Carotte Food & Event AB - Destination Jönköping AB - Domstolsverket- Götaland 5 (Werket) - Grant Thornton Sweden AB - Grant Thornton Sweden AB- Götaland 5 (Werket) - Kali Snickerier AB - Lernia Utbildning AB - PE Teknik & Arkitektur AB - Götaland 5 - Region Jönköpings Län Regionfastigheter- Götaland 5 (Werket) - United Spaces Studio Malmö AB - VEM Chefsrekrytering & Interim AB

Karta

Kontaktperson

Kommersiell Förvaltare

Jonas Larsson

Anmäl intresse

Är du intresserad av att sitta i den här fastigheten? Gör en intresseanmälan så hör vi av oss om det dyker upp någon lämplig lokal.

Intresseanmälan

Kontaktinformation

All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR

Lediga lokaler i Werket