Gå till huvudinnehåll

Göteborg Högsbo/Sisjön

Göteborg Högsbo 36:9

Industri

Fastighetsbeteckning

Göteborg Högsbo 36:9

Adress

Hulda Mellgrens Gata 9

Byggnadsår

2007

Total area

1 875 kvm

Om fastigheten

Nybyggd lager- och kontorsfastighet i Högsbo/Sisjön.

Området

Högsbo i sydvästra Göteborg ligger mellan Dag Hammarskjöldsleden, Änggårdsbergen och Söderleden med ett flertal industrier, verksamheter och handel. Området tillhörde tidigare Högsbo gård och började bebyggas på 1960-talet. Områdets karaktär har utifrån att ha varit ett utpräglat industri- och verksamhetsområde förändrats och fick år 2006 ett eget köpcentrum Högsbo 421 där besökare bland annat hittar välkända aktörer så som ICA Maxi, H & M, MediaMarkt, Hemtex, Dressmann, Intersport m.fl. Utvecklingen av området fortsätter nu ytterligare med kommande bostadsprojekt Södra Änggården som kommer att växa upp. Projektet planeras vara färdigställd år 2025 och första etappen planeras vara inflyttningsklart till 2021. En grön stadsmiljö i direkt anslutning till naturreservatet Änggårdsbergen. Detaljplanen för Södra Änggården beräknas laga kraft under 2018. Det centrala läget med direkt närhet till de stora trafiklederna är en av anledningarna till att området attraherar över 1000 företag i många olika branscher. Området ligger även utanför gränsen för vägtull och med cykelavstånd till centrum.

Kommunikationer

De allmänna kommunikationerna utgörs av busslinje 771, 772 och 751 med busshållplats i nära anslutning till fastigheten.

Service

Serviceutbudet är stort med tillgång till all typ av närservice i form av banker, post lunchrestauranger, dagligvaruhandel och detaljister.

Energi & hållbarhet

  • Hållbarhetscertifiering: EU Greenbuilding
  • Total energianvändning: 88 kWh / m², år
  • Energi CO2-påverkan: 200 kg CO₂ / m², år

Hyresgäster i fastigheten

3GNS - Autopoolen Göteborg AB - Carglass Sweden AB - DenaN AB

Karta

Kontaktperson

Kommersiell Förvaltare

Linnea Gallipoli Settergren

Anmäl intresse

Är du intresserad av att sitta i den här fastigheten? Gör en intresseanmälan så hör vi av oss om det dyker upp någon lämplig lokal.

Intresseanmälan

Kontaktinformation

All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR