Gå till huvudinnehåll

Göteborg Gamlestaden

Gamlestadsvägen 18 A

Kontor Ombyggnation Balansen

Yta

270 - 680 kvm

Arbetsplatser

45 st

Så räknar vi antal arbetsplatser

Detta spann är en uppskattning. Det finns flera faktorer som påverkar hur många arbetsplatser som kan rymmas i en lokal. Inte bara storleken på själva lokalen utan även hur den disponeras. Exempelvis kräver en lokal med många enskilda kontor mer plats än öppen planlösning. Andra begränsningar kan vara tillgången på luft och kyla, eller utrymningsvägar.

Tillträdesdatum

Enl. ök.

Våningsplan

4

Smakfull och modern kontorsyta för er med högt ställda krav, kontor på två plan. Bästa läget med snabb access till trafikleder och centrum!

Tilltalande kontorsyta fördelad på två plan. Här har man ett högt och insynsskyddat läge i huset. Den genomgående planlösningen med fönster i olika väderstreck släpper in ljuset. Modern interiör samt genomgående stilfulla färg- och materialval. Fördelaktig placering i området alldeles i närheten av det nya resecentrumet och Gamlestads torg. En spårvagnshållplats bort till centrum och centralstationen. Är detta ert nya läge?

Planlösning

Två lokaler sammanbinds via en interntrappa. Den ena lokalen är placerad på våning fyra och är totalt 410 kvm, den andra lokalen är 270 kvm samt placerad på våning fem. Vid behov skulle interntrappan som förbinder de båda lokalerna i nuläget, kunna byggas igen. Plan 4 – välkomnande entré med goda avhängningsmöjligheter samt flertalet förvaringsskåp. Rakt fram från entrén finns ett trivsamt pentry med goda ytor för social samvaro med plats för flertalet sittgrupper. Köksinredning i vitt med tillgång till kyl i fullsize samt diskmaskin. Lokalen erbjuder två generösa, öppna kontorsytor, två separata mötesrum, två mindre kontorsrum, städförråd, WC och RWC. Plan 5 – Rymlig entré, härifrån finns b la tillgång till städförråd, RWC och WC. Även pentryt på detta plan har en fräsch skåpsinredning i vitt samt en god utrustning via kyl i fullsize samt diskmaskin. Här finns en stor kontorsyta i öppet samband. Lokalen erbjuder även ett rymligt konferensrum samt en mindre yta som exempelvis kan användas vid telefonsamtal.

Området

Citynära i framtidens centrum Anrika Gamlestaden är ett nyckelområde i framtidens Göteborg, och en satsning på bostäder, handel och service beräknas resultera i dubbelt så många invånare 2035. I Balansens närområde kommer nya kvarter med både bostäder och kommersiella ytor att växa fram enligt det detaljplanearbete som nu pågår, med Castellum som en av de drivande aktörerna. Hit tar man sig enkelt med bil, cykel, buss, spårvagn eller pendeltåg via resecentrum några minuter bort. Med bara en hållplats till Centralstationen är restiden från resecentrum endast cirka fem-sex minuter. Runt hörnet finns redan hotell och omtalade restauranger som Wine Mechanics och Spike Brewery för lunch, representation och after work. Ett stenkast bort i Kviberg finns Nordens största multisportarena som erbjuder längdskidåkning inomhus, och med världens största beach-volleyhall som granne. Simhall, bowlinghall och flera gym finns också i närområdet.

Kommunikationer

Några minuters promenad från Balansen finns stadens nya resecentrum, som förbinder kontoret med hela regionen och tar dig till Centralstationen på ett stopp. Bilister och cyklister når snabbt stora leder och cykelvägar, och parkerar enkelt utanför entrén. Och runt hörnet växer Göteborgs mest spännande stadsdel fram, med hotell, restaurangutbud och innovativa företag som närmaste grannar.

Parkering

Utanför huset finns goda parkeringsmöjligheter.

Fastigheten

Balansen består av tre sammanbyggda huskroppar. Den äldsta och ursprungliga fastigheten av de tre uppfördes under åren 1918-1920. Första hyresgästen var Original-Odhner som tillverkade räknemaskiner. Grundaren WT Odhner startade företaget 1886 i S:t Petersburg, och flydde i samband med ryska revolutionen 1917 till en släkting i Göteborg där verksamheten fortsatte på Gamlestadsvägen 18. Vi kommer varsamt värna om arvet från den industriella eran, genom att vi återskapar de ursprungliga kvaliteterna från förr. Historiska inslag som skapar karaktär i en modern och nutida tappning. Under 2016 fick Balansens flygel en ansiktslyftning i form av bl a ny fasad och nya fönster. Under 2017 genomfördes en omfattande renovering invändigt av hela fastigheten, med nya tekniska installationer, nya ytskikt på våningsplanen och upprustade trapphus. Fastighetens utsida har renoverats varsamt på så sätt harmonierar fastighetens invändiga och utvändiga utseende. På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Vår policy är att samtliga nybyggnads- och ombyggnadsprojekt ska miljöcertifieras. Balansen kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att du som hyresgäst du får en hälsosam arbets-miljö med sunda material, effektiv energi-användning och ett hälsosamt tillskott av naturligt dagsljus. För att göra det enkelt för våra hyresgäster att leva hållbart erbjuder vi också gröna hyresavtal, förnybar el och möjlighet att gå med i en miljöbilspool på förmånliga villkor.

Teknisk information

Fastigheten på Gamlestadsvägen 18 A renoverades under 2016. Då genomfördes fasadrenovering, ombyggnad av interiören och nya tekniska installationer. Under 2017 fortsatte renoveringen av byggnaderna utmed Gamlestadsvägen 18 (B och C-huset), med b l.a. nya tekniska installationer, nya ytskikt på våningsplanen och upprustande av trapphus. Här har vi skapat moderna lokaler som uppfyller dagens krav på yteffektivitet och samtidigt bevarat den industriella karaktären. Entréerna har lyfts fram och utanför huset finns gott om parkeringsplatser. Inom en snar framtid planerar vi att fortsätta upprustningen av utsidan avseende B-huset och C-huset. Med renovering av tak, fasad och nya fönster, återskapar vi de ursprungliga kvalitéerna med höga takhöjder, småspröjsade fönster och breda trapphus, som ger kreativa miljöer där människor trivs och kan utvecklas.

Fördelar

  • Snabb access till stora trafikleder
  • Nästa hållplats centralen
  • För er med högt ställda krav

Energi & hållbarhet

  • Hållbarhetscertifiering: Miljöbyggnad nyproduktion, Silver, Miljöbyggnad befintlig, Silver
  • Total energianvändning: 96 kWh / m², år
  • Energi CO2-påverkan: 0,29 kg CO₂ / m², år

Hyresgäster i fastigheten

Dräger Sverige AB - Nouryon AB - Svenska 360 Kommanditbolag

Modern interiör Högt läge i huset Härligt ljusinsläpp

Karta

Dokument

Kontaktperson

Uthyrare

Mathias Grahn

Anmäl intresse

Vill du veta mer, eller boka en visning?
Fyll i en intresseanmälan så hör vi av oss inom kort.

Intresseanmälan

Kontaktinformation

All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR

Liknande lokaler i Göteborg