Alleby 2:2, 2:5, 2:6, 2:7, Säve, Göteborg

Allebyvägen 50

Adresser

  • Allebyvägen 50,
  • Allebyvägen 54,
  • Allebyvägen 58

Om fastigheten

Område

Vår vision och ambition är att utveckla flygplatsområdet till ett av Nordens modernaste och största logistiknav med ett företagskluster för innovation och utveckling med fokus på hållbara transporter och mobilitet.

I dagsläget har vi ca 65 st hyresgäster i området bl a flygverksamhet i form av helikopterflyg - ambulanshelikopter, sjöräddningshelikopter och polishelikopter utgår härifrån. Det finns även tre stycken flygskolor med pilotutbildning, privatflygcertifikat och flygledarutbildning.

Ett nystartat svenskt elflygföretag har etablerat sig här som ämnar att utveckla det första svenska elflygplanet till år 2025.

Vi har poplulära Aeroseum som är ett upplevelsebaserat aktivitets-center där man upplever miljön och känslan av flygande farkoster med alla sina sinnen och man får ta del av flygets historia och utveckling.

Totalt arbetar ca 400 st personer i de olika verksamheterna.

Utvecklingsområde omfattar närmare 3 miljoner kvadratmeter mark.

För den långsiktiga utvecklingen av området krävs nya detaljplaner.

Den största delen blir ytor för logistikverksamhet och den delen som ligger närmast flygplatsen kommer att utvecklas vidare som en testbädd för fordon med batteri- och bränslecellsteknik. Det är dessutom verksamheter som kan kopplas till logistikverksamheten.

Det kommer byggas många logistikbyggnader. Norr om det enorma logistikområdet på över 140 hektar finns det en solcellspark som uppförts av Göteborgs Energi vilket innebär att vi kan producera väldigt mycket energi lokalt. Denna vill vi kunna hantera och distribuera inom vår logistikverksamhet men även kunna använda för att exempelvis ladda eldrivna fordon

Vi räknar med att de nybyggda moderna logistik- och verksamhetslokaler om 800 000 kvm kommer att vara arbetsplats för åtminstone 6 000 personer till år 2030.

Vi utreder även möjligheten att utveckla ett område vid Säve depå som boendemiljö. Samma område kan också komma att kompletteras med utbildningsverksamhet och annan service.

Service

I området finns vår populära restaurang på Nolvik Hotell och Konferens som erbjuder frukost, lunch och catering.

Kommunikationer

Med buss nr 36 tar man sig enkelt mellan Hjalmar Brantingsplatsen och Säve Flygplats.

Fakta

Fastighetsbeteckning
Alleby 2:2, 2:5, 2:6, 2:7
Område
Säve
Stad
Göteborg
Total area
240 m²

Felanmälan

Om något inte fungerar i fastigheten eller i din lokal kan du göra din felanmälan direkt här på webbplatsen om du inte har ett akut ärende.

Vid akuta fel under ordinarie arbetstid kontakta fastighetsansvarig. Om du inte får tag på fastighetsansvarig kan du ringa vårt kontor, med öppettider 08.00-16.30 (lunchstängt 12.00-13.00), på telefonnummer: 031 - 744 09 00.

Vid akuta fel utanför ordinarie arbetstid kontakta APS Drift och underhåll AB på 031 - 761 00 30.

Ett porträtt av Andreas Lundgren

Fastighetsansvarig
Andreas Lundgren

Ett porträtt av Anna Grundström Ahlqvist

Kommersiell förvaltare
Anna Grundström Ahlqvist

I närheten