Åseby 7:2, 098,099,102,103,Berg, Säve, Göteborg

Fredsflottiljens väg 9

Adresser

  • Fredsflottiljens väg 9,
  • Flygflottiljens väg,
  • Fredsflottiljens väg 13,
  • Solbergs Sörgårdsväg 15,
  • Fredsflottiljens väg 5,
  • Gamla Bergets väg 10

Fakta

Fastighetsbeteckning
Åseby 7:2, 098,099,102,103,Berg
Område
Säve
Stad
Göteborg
Typ
Lager/Logistik
Total area
9 459 m²

Om fastigheten

Område

Vår vision och ambition är att utveckla flygplatsområdet till ett av Nordens modernaste och största logistiknav med ett företagskluster för innovation och utveckling med fokus på hållbara transporter och mobilitet.

I dagsläget har vi ca 65 st hyresgäster i området bl a flygverksamhet i form av helikopterflyg - ambulanshelikopter, sjöräddningshelikopter och polishelikopter utgår härifrån. Det finns även tre stycken flygskolor med pilotutbildning, privatflygcertifikat och flygledarutbildning.

Ett nystartat svenskt elflygföretag har etablerat sig här som ämnar att utveckla det första svenska elflygplanet till år 2025.

Vi har poplulära Aeroseum som granne som är ett upplevelsebaserat aktivitetscenter där man upplever miljön och känslan av flygande farkoster med alla sina sinnen och man får ta del av flygets historia och utveckling.

Totalt arbetar ca 400 st personer i de olika verksamheterna.

Utvecklingsområde omfattar närmare 3 miljoner kvadratmeter mark.

För den långsiktiga utvecklingen av området krävs nya detaljplaner.

Den största delen blir ytor för logistikverksamhet och den delen som ligger närmast flygplatsen kommer att utvecklas vidare som en testbädd för fordon med batteri- och bränslecellsteknik. Det är dessutom verksamheter som kan kopplas till logistikverksamheten.

Det kommer byggas många logistikbyggnader. Norr om det enorma logistikområdet på över 140 hektar finns det en solcellspark som uppförts av Göteborgs Energi vilket innebär att vi kan producera väldigt mycket energi lokalt. Denna vill vi kunna hantera och distribuera inom vår logistikverksamhet men även kunna använda för att exempelvis ladda eldrivna fordon

Vi räknar med att de nybyggda moderna logistik- och verksamhetslokaler om 800 000 kvm kommer att vara arbetsplats för åtminstone 6 000 personer till år 2030.

Vi utreder även möjligheten att utveckla ett område vid Säve depå som boendemiljö. Samma område kan också komma att kompletteras med utbildningsverksamhet och annan service.

Service

I området finns vår populära restaurang på Nolvik Hotell och Konferens som erbjuder frukost, lunch och catering.

Kommunikationer

Med buss nr 36 tar man sig enkelt mellan Hjalmar Brantingsplatsen och Säve Flygplats.

Parkering

Parkering finns i anslutningen till fastigheten.

Felanmälan

Om något inte fungerar i fastigheten eller i din lokal kan du göra din felanmälan direkt här på webbplatsen om du inte har ett akut ärende.

Vid akuta fel under ordinarie arbetstid kontakta FA. Om du inte får tag på FA kan du ringa vårt kontor, med öppettider 08.00-16.30 (lunchstängt 12.00-13.00), på telefonnummer: 031 - 744 09 00.

Vid akuta fel utanför ordinarie arbetstid kontakta Castellums Fastighetsjour på 031 - 744 09 99.

I närheten

Lediga lokaler i fastigheten

Visningsläge

Kort Lista

Holmvägen 100

Göteborg / Säve

Lager i bergrum vid Säve Flygplatsområde

Data om lokalen

Yta
8 000 m²
Typ
Lager/Logistik