Gå till huvudinnehåll

Göteborg Högsbo/Sisjön

Hulda Mellgrens Gata 1

Kontor

Yta

381 kvm

Arbetsplatser

20 - 25 st

Så räknar vi antal arbetsplatser

Detta spann är en uppskattning. Det finns flera faktorer som påverkar hur många arbetsplatser som kan rymmas i en lokal. Inte bara storleken på själva lokalen utan även hur den disponeras. Exempelvis kräver en lokal med många enskilda kontor mer plats än öppen planlösning. Andra begränsningar kan vara tillgången på luft och kyla, eller utrymningsvägar.

Tillträdesdatum

Enl. ök.

Våningsplan

3

Lasthiss finns till lokalen Lättillgänglig Parkering

Om lokalen

Inbjudande lokal med en häftig karaktär och en maffig rymd, skapa ert drömläge - anpassat efter era behov!

En trivsam yta med spännande vinklar, tilltagen takhöjd och ett generöst ljusinsläpp. Fördelaktigt läge nära de stora trafiklederna, kommunikationer och all tänkbar service. Våra hyresgäster nyttjar parkeringsplats utan extra kostnad, parkeringsplatserna nås med smidig access alldeles intill. Varmt välkommen på visning!

Planlösning

Lokalen erbjuder två ingångar. Den ena nås via huvudtrapphuset, här finns hiss. Den andra lokalentrén är placerad på gaveln av fastigheten och ger känslan av en egen ingång.

Väl innanför lokalens väggar, är det svårt att ungå den fantastiska rymden och takhöjden. Flertalet fönster bjuder in ljuset och skapar en harmonsik känsla.

I nuläget består lokalen främst av en öppen yta, lokalen kan dock med fördel anpassas och uppdateras på annat sätt.

Område

Högsbo är en stadsdel i sydvästra Göteborg, endast några kilometer ifrån stadens centrum. Högsbo har en strategisk placering med en nära sammankoppling till Dag Hammarskjöldsleden, Änggårdsbergen och Söderleden. Det centrala läget med direkt närhet till de stora trafiklederna är en av anledningarna till att området attraherar över 1000 företag i många olika branscher. Området ligger även utanför gränsen för vägtull samt erbjuder cykelavstånd till stadskärnan.

I direkt anslutning till Högsbo, på andra sidan av Söderleden finns även det välkända handels- och industriområdet Sisjön.

Tidigare fungerade Högsbo främst som industri- och verksamhetsområde, karaktären på området har dock genomgått förändringsarbeten under de senaste årtiondena.
Storslagna planer finns för stadsdelen och utvecklingen fortsätter nu ytterligare. I och med anläggandet av kommande bostadsprojekt Södra Änggården, ingår området i ett av de större stads- och utvecklingsprojekten i Göteborg.
Avsikten är att skapa en grön stadsmiljö i direkt anslutning till naturreservatet Änggårdsbergen, en blandstad med upp till 7000 bostäder, arbetsplatser samt all tänkbar service. Bostadsområdet som kommer att växa fram planeras vara helt färdigställt under år 2025, första etappen planeras vara inflyttningsklar under 2021.

På behagligt avstånd från Högsbo finns stora knutpunkter för kollektivtrafik - västerut finns Frölunda Torg, norrut finns Järntorget/Linnéplatsen och österut Mölndals Centrum.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna utgörs av busslinje 771, 772 och 751 med busshållplats i nära anslutning till fastigheten.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till fastigheten.

Service

Serviceutbudet är stort med tillgång till all typ av närservice i form av banker, post lunchrestauranger, dagligvaruhandel och detaljister!

År 2006 fick även Högsbo ett eget köpcentrum 421, där besökare bland annat hittar välkända aktörer såsom ICA Maxi, H & M, MediaMarkt, Hemtex, Dressmann, Intersport och många fler.

Fastighet

Fastigheten innehåller både kontorsytor och industri/lagerytor.

Energi & hållbarhet
 • Total energianvändning: 80 kWh / m², år
 • Energi CO2-påverkan: 0,2 kg CO² / m², år
Hyresgäster i fastigheten
 • Rittal AB
 • Car-O-Liner Group AB
 • North Sails AB
 • Benders Byggsystem AB
 • Castellum Väst Aktiebolag
 • ElektronikCentrum Development Sweden
 • Scantron AB
 • Shiloh Industries AB
 • BRAM Projektstyrning AB
Högt i tak Bra skyltläge Nära trafikleder

Karta

Dokument

Kontaktperson

Uthyrare

Jesper Grenander

Anmäl intresse

Vill du veta mer, eller boka en visning?
Fyll i en intresseanmälan så hör vi av oss inom kort.

Intresseanmälan

Kontaktinformation

All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR

Liknande lokaler i Göteborg