Isotopen 1, Hagastaden, Stockholm

Solnavägen 1E

Adresser

  • Solnavägen 1E

Fakta

Fastighetsbeteckning
Isotopen 1
Område
Hagastaden
Stad
Stockholm
Total area
22 712 m²
Miljöcertifiering
BREEAM In-Use, Oustanding

Om fastigheten

En toppmodern fastighet som certifieras enligt BREEAM Outstanding, den högsta miljöcertifieringen i världen. Fastigheten omfattar totalt ca 23 000 kvm varav ca 18 800 kvm är kontor. I entréplan finns service såsom butiker, restaurang och café samt träningsanläggning. Träningsmöjligheter finns dessutom på en velodromlikande löparbana och ett utegym på taket.

Område

Torsplan är lika mycket mötesplats som arbetsplats.

Området utvecklas snabbt med nya arbetsplatser, bostäder, restauranger, caféer och butiker. En kreativ miljö för arbetande, boende och besökare.

Här finns allt du behöver. Här finns restauranger och caféer för lunch- eller frukostmötet, snabbmatskedjor för dig som är på språng, livsmedelsbutiker för att handla kvällens middagsmat, träningsanläggning där du till och med kan ta en löptur på taket samt närhet till Hagaparkens vackra natur.

Kommunikationer

En kort promenad tar dig till S:t Eriksplan där såväl tunnelbana och flertalet av innerstadens bussar går. Med utbyggda gång- och cykelbanor når du till exempel Solna, Roslagstull, Kungsholmen och Odenplan. Cykeln kan du ha i fastighetens cykelgarage.

I direkt närhet av Torsplan finns E4, Solnavägen och S:t Eriksgatan.

I framtiden kommer du även ha en tunnelbanestation i huset i och med utbyggnaden av tunnelbanan som SL ansvarar för.

- Kommande tunnelbanestation i huset

- Tunnelbana S:t Eriksplan, 6 min

- Busshållplats, 1 min

- Pendeltåg Citybanan station Odenplan, uppgång Vanadisplan, 4 min

- Stockholms Centralstation, 10 min med tunnelbanan

- Stockholm Arlanda Airport, 30 min med bil

- Bromma Stockholm Airport, 10 min med bil

- Väl utbyggda cykelbanor och gångstråk

- Garage, ca 160 platser

- Essingeleden E4/E20 (och Norra länken), 1 min

Övrigt

Värmen kommer via element som sitter under varje fönster i hela lokalen. Dessa element betjänas av en s.k. ”tilloppskrets”, en vattenburen värmekrets som kommer från värmeundercentralen. Temperaturen på vattnet som flödar i denna krets är beroende på utetemperaturen. D.v.s. ju kallare det är ute desto varmare utgående temperatur. Elementen är sedan försedda med en s.k. ”termostat”. Denna reglerar temperaturen med avseende på temperaturen som är i rummet där elementet sitter. Detta innebär i praktiken att även om det är kallt ute så kan elementen fortfarande vara kalla förutsatt att det är 21 grader i lokalen. För att få ut maximal värme från elementet ska termostaten vridas motsols tills stopp.

Lokalerna ventileras via s.k. ”mekanisk ventilation”, bestående av 2 fläktar, en för luft som kommer in i lokalen, och en för luft som sugs ut ur lokalen.

Ventilationsaggregatet är endast utrustat med ett värmebatteri vilket gör att luften endast kan värmas, ej kylas.

Luften som tillförs lokalerna värms under vinterhalvåret och brukar ligga runt 18-20 grader. Under sommarhalvåret blir temperaturen på den inblåsta luften densamma som uteluften.

Under sommarhalvåret aktiveras en s.k. sommarnattkylefunktion. Detta innebär att när det är lite svalare på natten så sätts fläktarna igång för att blåsa in den svalare nattluften i lokalerna i syfte att kyla ner husen efter den varma dagen.

Eftersom huset inte har något separat kylsystem som standard kan det bli varmt i lokalerna under varma sommardagar. Men för att minska problemet med värmen är det viktigt att man inte låter datorer och belysning stå på i onödan under nätterna, eftersom dessa genererar värme som ackumuleras i lokalerna.

Att öppna fönster under dagen bör också undvikas då det enbart bidrar till att den varma uteluften kommer in och ytterligare värmer upp lokalerna.

Felanmälan

Om något inte fungerar i fastigheten eller i din lokal kontakta fastighetsansvarig, som nås måndag till fredag kl 08-17, eller gör din felanmälan direkt här på webbplatsen. 

Vid akuta ärenden utanför kontorstid eller på helger och röda dagar når du oss alltid på vårt journummer 08-602 33 00. 

När du skickar en felanmälan till oss kommer vi att behandla dina personuppgifter för att bl.a. kunna kontakta dig om vi behöver det för att åtgärda felet och för att rapportera när felet är åtgärdat. Vill du veta mer om dina rättigheter och hur vi behandlar dina personuppgifter, läs mer här.

Ett porträtt av Åke Coldenberg

FastighetsansvarigÅke Coldenberg

Ett porträtt av Patrik Tuvesson

Fastighetsansvarig backupPatrik Tuvesson

Ett porträtt av Fredrik Brandt

Kommersiell förvaltareFredrik Brandt

Ett porträtt av Lars Blomberg

Teknisk förvaltareLars Blomberg

Ett porträtt av Viktor Karlsson

FörvaltningskoordinatorViktor Karlsson

Ett porträtt av Christian Bouvier

AffärsområdeschefChristian Bouvier

I närheten