Om fastigheten
Här har du fastigheten som visar upp sin bästa sida. Med en ny fasad mot den trafikerade Ulvsundaleden. Fastigheten, som som består av kontor och till viss del lättproduktion förvärvades 2001.
Område
Mariehäll, en av Stockholm kommuns största arbetsplatser med ca 1100 företag, gränsar till Sundbyberg och är vackert beläget vid Bällstaån. Här möter du en blandning av nya samt gamla kontor och butiker. Utmed ån ligger också det nya bostadsområdet Bromma Sjöstad som växer sig in i Ulvsunda industriområde.
Mariehäll är ett av Stockholms starkaste utvecklingsområden och har nu blivit en förlängning av innerstaden. Detta innebär en ständig förbättring av kommunikationer, affärer, service, nöjen och bostäder.
Kommunikationer
Det går snabbt och lätt att ta sig till Mariehäll var du än befinner dig.
Tvärbanan går ifrån Sickla Udde och genom Bromma, med en hållplats mitt i Mariehäll fram till Solna Station. Området trafikeras av flertalet busslinjer och kopplar ihop Mariehäll med bland annat Spånga, Alvik, Älvsjö, Solna, Danderyd, Ekerö och Mörby.
Sundbyberg som är en stor kommunikationsknutpunkt på gångavstånd erbjuder både tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg och flygbussar.
Om du färdas med bil är du snabbt ute på lederna med närhet till både E4 och E18. Bromma flygplats, som ligger precis intill, har korta incheckningstider som gör det enkelt att flyga inom Europa och hela Sverige.
Parkering
Q-Park har hand om driften av parkeringsanläggningen. Det finns möjlighet att antingen hyra fasta platser i garage och utomhus eller hyra rörliga tillstånd. Det finns även parkeringsautomater i området för kortare besök. Är du intresserad, kontakta Q-park på telefonnummer 0771-96 90 00.
Städning
Vi vill att du som kund och dina besökare ska mötas av en fräsch entré. Att det inte ligger grus i hörn, är dammiga räcken eller fönsterbänkar skapar trivsel i en fastighet. Vi tar gärna emot synpunkter på städningen, hör gärna av dig till någon av dina kontaktpersoner hos oss.
Detta trapphus städas en gång i veckan.
Snöröjning
Vi har för avsikt att ha snöröjt kör-/gångbanor, entréer och trappor inom området innan klockan 07.00 på vardagar. I områden där butiker finns snöröjs det även på helger.
Enligt avtal påbörjar vi snöröjning när snödjupet är 5 cm eller förväntas bli det enligt prognos.
Utomhusmiljö
För oss är det viktigt att utomhusmiljön kring våra fastigheter är representativ och känns trygg. Vi tar gärna emot synpunkter på trädgårdsskötseln och det allmänna intrycket som fastigheten inger. Hör av dig med eventuella synpunkter till någon av dina kontaktpersoner hos oss.
Skyltning
Om du önskar skylta på fasaden eller annan yta krävs först ett skriftligt godkännande av oss som fastighetsägare. Dessutom måste du som hyresgäst ansöka om bygglov för skylt hos Stockholm kommun. För mer information kontakta din kontaktperson hos oss.
Sophantering
Din närmaste miljöstation finns på Gårdsfogdevägen 16, i garaget på plan -1. Här kan du sortera flera olika fraktioner och det finns även kärl avsedda för hushållssopor.
Övrigt
Värmen kommer via element som sitter under varje fönster i hela lokalen. Dessa element betjänas av en s.k. ”tilloppskrets”, en vattenburen värmekrets som kommer från värmeundercentralen. Temperaturen på vattnet som flödar i denna krets är beroende på utetemperaturen. D.v.s. ju kallare det är ute desto varmare utgående temperatur. Elementen är sedan försedda med en s.k. ”termostat”. Denna reglerar temperaturen med avseende på temperaturen som är i rummet där elementet sitter. Detta innebär i praktiken att även om det är kallt ute så kan elementen fortfarande vara kalla förutsatt att det är 21 grader i lokalen. För att få ut maximal värme från elementet ska termostaten vridas motsols tills stopp.
Lokalerna ventileras via s.k. ”mekanisk ventilation”, bestående av 2 fläktar, en för luft som kommer in i lokalen, och en för luft som sugs ut ur lokalen.
Ventilationsaggregatet har både ett värmebatteri och ett kylbatteri, vilket gör att luften kan värmas/kylas efter behov.
Luften som tillförs lokalerna är tempererad och brukar ligga runt 18-20 grader. Under sommarhalvåret, när det finns kylbehov, går temperaturen på den inblåsta luften ner till mellan 16-17 grader.
Under sommarhalvåret aktiveras en s.k. sommarnattkylefunktion. Detta innebär att när det är lite svalare på natten så sätts fläktarna igång för att blåsa in den svalare nattluften i lokalerna i syfte att kyla ner husen efter den varma dagen.
Lokalerna är bestyckade med fläktluftkylare, alternativt kylbafflar, dessa sitter i taket och genererar kyla vid behov.
Temperaturen på dessa regleras med en ratt, oftast bestående av röda och blåa markeringar. Röd markering betyder ingen kyla och blå markering betyder maximal kyla.