Gå till huvudinnehåll

2022-05-04 | 11:58

5 fastigheter i Västerås miljöcertifieras

Västerås Hållbarhet

Nu står ytterligare fem av Castellums fastigheter i Västerås på tur att miljöcertifieras. Hurra för det! Att minska klimatavtrycket är A och O för oss på Castellum. Bygg- och fastighetsbranschen står för en stor del av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser, därför sätts hållbarhetsarbetet alltid högt på vår agenda. Och därför är miljöcertifieringarna viktiga för oss.

 

BREEAMs logotype.

”Säkerställer hållbarheten”

Totalt rör det sig om tre byggnader i Kopparlunden, en på Tallmätargatan i östra delen av staden och en på norra Tunbytorp. Och det är miljöcertifieringssystemet BREEAM det handlar om, det mest spridda miljöcertifieringssystemet för befintliga byggnader i Europa. Systemet utvärderar och betygsätter byggnaders totala miljöpåverkan.

– Det gör det möjligt för fastighetsägare, förvaltare och hyresgäster att fastställa och driva hållbara förbättringar i byggnad, förvaltning och drift, förklarar Tomas Acar, teknisk förvaltare vid Castellum i Västerås.

Vad är det som har gjorts?

– En massa saker. Det handlar om olika punkter som ska prickas av, allt från konstruktion- och planritningar till hur fastigheten går att anpassa om någon ny hyresgäst skulle flytta in, förklarar han och fortsätter:

– Certifieringen säkerställer att det är en hållbar byggnad genom hela systemet. På det här sättet förbättrar vi byggnadernas standarder och hållbarhetsprestanda.

En miljöcertifierad byggnad har inte bara lägre energianvändning utan värderas också högre på marknaden och är mer attraktiv för allt mer miljömedvetna hyresgäster och medarbetare. Trippelbra med andra ord!

Gif-animation med de certifierade fastigheterna.

Mer att läsa

2023-11-30

Elstöd till berörda hyresgäster i december

2023-10-09

”Jobbar i högt tempo – viktigt att kunna koppla av”

2023-10-04

SEEL utvecklar morgondagens mobilitetslösningar på Gateway Säve

2023-09-04

Castellum klimatanpassar fastigheter