Gå till huvudinnehåll

2021-02-16 | 13:45

Alkemisten växlar upp i Norrköping

Norrköping

Exteriörbild av restaurangen.

Samtidigt som svenska restaurangnäringen går en tuff rond passar nu norrköpingsrestauranger på att utöka sin verksamhet. Vill vi locka fler måste vi som företag alltid förbättra oss och komma på nya saker, förklarar Fernando De Paz, ägare till Alkemisten i Norrköping.

”Måste komma på nya saker”

Alkemisten, tidigare La uva tapas bar, växer. Restaurangen har funnits på S:t Persgatan sedan 2008 och fick förra året möjligheten att ta över närliggande lokal för att utöka sin verksamhet. Invändigt återstår en del att få klart men redan nu har det tillkommit en större yta till uteserveringen, en uteservering som är öppen året runt.

– Norrköping är en stad som ständigt växer och vi vill även locka människor från andra städer. Vårt mål är att fånga gäster inom en 20 mils radie runt Norrköping, förklarar ägaren Fernando De Paz och fortsätter:

– Vill vi locka fler måste vi som företag alltid förbättra oss och komma på nya saker. I och med att vi tar över intilliggande lokal får vi plats för en helt ny affärsidé som ingår i vår nya ginbar Alkemisten, berättar han.

Mer att läsa

2023-05-04

”En lokal mitt i stan – perfekt!”

2023-05-04

”Det är väl ändå den mysigaste platsen?”

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi