Gå till huvudinnehåll

2022-05-11 | 12:22

Anrik Örebrobyggnad – i ny skrud

Örebro

Per framför fastigheten.

”Ska bli en av våra snyggaste byggnader” Nu kommer fastigheten Tågmästaren, vid södra infarten i Örebro, få sig ett rejält lyft. – Det blir verkligen en helt ny byggnad, säger Per Johansson, teknisk förvaltare vid Castellum.

Här i fastigheten Tågmästaren huserar ett 20-tal verksamheter i dag. Fastigheten, som är på omkring 11 000 kvadratmeter och som byggdes för snart 100 år sedan, 1929, har under en längre tid varit i behov av renovering och nu är det alltså dags. Och det blir en totalrenovering.

– Vi kommer att se över alla delar av fastigheten. Nu passar vi på att fånga upp och åtgärda allt på en gång vilket känns jätteroligt, säger Per Johansson.

Byggjobbare på en byggställningstrappa.

Från grå till röd

Hittills har samtliga ventilationsaggregat bytts ut och nu ska fler punkter på listan bockas av. Bland annat kommer taket målas om, fasaden knackas ned, putsas om och målas i ny kulör. Den tidigare grå fastigheten får framöver en röd kostym. Under vintern byts tätskikten på innergården och innergården i sig kommer genomgå en rejäl make-over. Hissar moderniseras alternativt byts ut och trapphus och gemensamma ytor målas om.

Laddstolpar på plats

Förutom en totalrenovering av själva fastigheten kommer det även installeras 25 laddstationer. Renoveringen beräknas vara helt färdig under 2023 medan laddstolparna beräknas vara på plats och redo att användas under 2022.

Ett stort projekt, utan tvekan, och bra kommer det bli lovar Per Johansson.

– Det ska bli en av våra snyggaste och mest moderna byggnader i Örebro.

Exteriörbild av fastigheten

Mer att läsa

2023-10-11

Behöver du låna bil i tjänsten? Vi har lösningen

2023-10-11

”Perfekt lokal – i fantastiskt läge”

2023-10-11

"Ett helt nytt område växer fram"

2023-10-11

Trenden i Örebro tydlig: Nu vill vi tillbaka till kontoret