Gå till huvudinnehåll

2023-10-11 | 07:27

”Aspholmen rätt område för oss”

Örebro Aspholmen

Tre ungdomar som spelar ett spel med klubba och boll inomhus i Bollkampens lokaler.

"Aspholmen känns verkligen som rätt område för oss. Det händer mycket här, företag växer och bostäder ska byggas. Vi tror att vi kan locka många nyfikna att testa Bollkampen", säger Torbjörn Stavenek, en av grundarna till nyöppnade Bollkampen.

Det började med en idéskiss på en servett. Nu har hjärnorna bakom populära Lustiga Landet öppnat nytt i Castellums lokaler på Aspholmen. Här kan du utmana kollegor, kids och kompisar. Vad som krävs? Kämpaglöd, tajming och alla möjliga bollsinnen.

”Något att samlas kring – året om”

I Bollkampen, den nya satsningen på Radiatorvägen, bjuds du på utmaningar i en unik mix av bollar, sporter, tivolispel och femkamp.

"Det är 15 olika banor och varje bana innebär en helt ny typ av utmaning och bygger på en ny sport som till exempel pingis, badminton eller innebandy. Ibland krävs bollkänsla, ibland tajming och en annan gång pricksäkerhet."

Hur kom ni på idén?

"Vi ville skapa något som företag, familjer och kompisar kan samlas kring, året om. Det var min fru Carina, vår idéspruta, som kom på konceptet. Hon skrev ner skissen på en servett och så var det upp till mig att tolka den", skrattar Torbjörn.

Torbjörn började bygga banorna i somras, samtidigt som det var högsäsong på Lustiga Landet i Vintrosa. Under resans gång har Torbjörns och Carinas barn fungerat som testpiloter och… gett tummen upp.
"Jag hoppas att det här ska bli ett självklart sätt för människor att umgås, på samma sätt som man bowlar eller sticker till Gustavsvik ihop", avslutar Torbjörn.

Nyöppnade Bollkampen på Aspholmen

Mer att läsa

2023-10-11

”Perfekt lokal – i fantastiskt läge”

2023-10-11

"Ett helt nytt område växer fram"

2023-10-11

”Vill ta tillvara den naturliga energin”

2023-05-04

”Efterfrågan är jättestor”