Gå till huvudinnehåll

2023-10-02 | 10:16 (CEST)

Återanvändning av golfbollar framgångssaga för Out of Bounds

Göteborg

Uppsättning av fasadskylt på Out of Bounce lokal i Lackarebäck

Det började som en kul idé 2007. Idag är e-handelsföretaget ledande i Europa inom sin nisch. Det handlar om Out of Bounds i Lackarebäck som byggt sin framgång på återanvändning av förlorade golfbollar.

"Vår affärsidé bygger i grunden på att samla in förlorade golfbollar som vi tvättar, kvalitetskontrollerar och säljer via vår webbshop. Samtidigt gör vi en viktig insats för miljön. Bara under 2023 har vi samlat in fyra miljoner golfbollar. Det motsvarar 200 ton plastskräp", berättar Johannes Bergenwall, vd för Out of Bounds.

Efterhand som företaget vuxit har också erbjudandet utvidgats med annan golfutrustning, golfkläder och expertrådgivning. Idag är Out of Bounds verksamt i sex europeiska länder och siktet är inställt på fler.

 

Men basen, med lager, kontor och butik, kommer att förbli i Lackarebäck, om än på ny adress. I höst flyttar Out of Bounds till Castellums fastighet på Flöjelbergsgatan 3, som ligger ungefär 200 meter från de nuvarande lokalerna.

 

"Ja, vi kommer att genomföra flytten etappvis under hösten. Just nu håller vi på att färdigställa vår nya butik, som ska öppna i mitten av oktober. Här har vi även gjort plats för två golfsimulatorer för att locka kunder också på vinterhalvåret. Därefter flyttar vi lager och kontor. Totalt kommer vi att få en yta på nära 2000 kvadratmeter, med ett fint skyltläge ut mot E6:an."

 

Valet att vara kvar i Lackarebäck var ganska självklart.

"Vi har varit här så länge att många förknippar oss med Lackarebäck och vet var de hittar oss. Det är heller inte oviktigt att vi har nära till flera av Göteborgsområdets bästa golfbanor, som Delsjön, Hills och Sisjön. Våra medarbetare uppskattar närheten till Delsjöområdet och att det är lätt att ta sig hit från centrala Göteborg och Mölndals centrum."

 

Att Castellum äger både de gamla och nya lokalerna har också sina fördelar.

"Vi har hyrt av Castellum på samma adress sedan 2012 och hela tiden fått god hjälp när vi behövt större lageryta. När vi började fundera på hur de nya lokalerna skulle kunna utformas har de varit ett jättebra och konstruktivt bollplank. Vi är väldigt nöjda med den här lösningen som vi skapat tillsammans", säger Johannes Bergenwall.

Du hittar mer om Out of Bounds här

Mer att läsa

2023-10-04

SEEL utvecklar morgondagens mobilitetslösningar på Gateway Säve

2023-10-04

Senaste nytt från Gateway Säve

2023-10-02

Mat och möten på menyn hos Eatery på Lilla Bommen

2023-05-31

Nästan 20 000 nya kvadratmeter på ett år – Castellum satsar på framtiden i Högsbo

Sugen på ny lokal i Lackarebäck? Hör av dig till Katarina!

Uthyrare

Katarina Uppling