Gå till huvudinnehåll

2021-11-22 | 09:20

Bang öppnar nytt i Amerikahuset

Göteborg

Interiörbild av restaurangen.

Populära Bang Matbar har lämnat Majorna för att testa restauranglyckan i Amerikahuset. I somras öppnade restaurangen vars övermålade fönsterrutor ska hjälpa folk att fly verkligheten och koncentrera sig på käket.

Spännande och lite konstigt. Så sammanfattar en av ägarna till Bang Matbar, Marcus Bortheiry, Amerikahusets läge.
– Det är ett hus som alltid funnits där, mitt i inget och samtidigt mitt i allting. All utveckling runtomkring, och stöket det medför, lockade mig när jag blev sugen på att testa något nytt, säger han.
Lokalen som Bang – som fått sitt namn från sin gamla adress Bangatan – flyttat in i var restaurang också tidigare och har ungefär 50 sittplatser. Lokalen behövde anpassas något, men Marcus Bortheiry har nöjt sig med så lite renovering som möjligt och i stället skapat miljön utifrån devisen att göra så gott det går med det som finns.
– Så det ser lite wild and crazy ut, men ändå stilrent. Vår idé är att när gästerna kommer in här ska de glömma allt utanför. Därför har vi målat fönstren i mörka kulörer så att maten får all uppmärksamhet, inte utsikten.

Området är under utveckling så det pågår en del byggprojekt runtom, men det är en del av lockelsen, menar Marcus Bortheiry.
– När jag tittade på detaljplanen blev det tydligt att området har potential. Och jag tänker att om vi etablerar oss här lockar det hit andra. Det är lite häftigt att vara med i början och få ett område att fungera. Att det redan finns restauranger i området är alltid intressant för dem som funderar på att flytta hit.

Matkonceptet är detsamma som fanns på Bangatan, gott käk på hög nivå och kanske lite oväntade komponenter, utan att priserna för den skull skjuter i höjden. Menyn ändras hela tiden, men favoriter just nu är en rätt med uer, hjärtmussla och gulbeta med grillad smörsås. Andra rätter som sticker ut är rå bläckfisk och grillad fiskkäke, men det finns också mer snack- och plockbetonade rätter för den som vill äta mindre eller dela med fler. Kött har också en stor plats på menyn.

Porträtt av Marcus Bortheiry.

Till skillnad från på Bangatan serverar Bang nu lunch och har redan fått stammisar i området, gäster som enligt Marcus är mycket glada över att Bang flyttat dit.
– Jag trivs. Jag har alltid bott i Majorna och haft restaurang där, så folk trodde att det skulle vara svårt att lämna. Fast vi har kvar lokalen och har öppnat en bar där. Och detta är ju inte direkt långt bort. Postnumret, 414 63, är faktiskt konstigt nog detsamma som på Bangatan.

Vill du veta mer om våra lediga lokaler i Göteborg?

Kontakta Helen Sandberg, tel 031-744 09 33.

Mer att läsa

2023-05-31

Hisingen är hemmaplan för GPBM Nordic

2023-05-31

Flytten blev en fullträff

2023-05-31

Ölbaren som blev TV-kändis

2023-05-31

“Vi är det gröna fåret på Ringön”