Gå till huvudinnehåll

2023-10-10 | 14:23

”Betyder mycket att få den här möjligheten”

Jönköping Karriär

Snacka om win-win! När vi på Castellum tar emot praktikanter bjussas vi på nya smarta idéer och insikter, vi medverkar till att branschen tillgodoses med ny kompetens och praktikanten får in en fot på arbetsmarknaden. Nu säger vi hej och välkommen till Erik!

Erik Jakobsson är 27 år och läser till fastighetsförvaltare på Folkuniversitetet i Jönköping. Och han har svärfar att tacka för det. "Min svärfar är fastighetsförvaltare verkar alltid ha han haft ett väldig roligt jobb. Jag gillar att träffa mycket människor, bygga relationer, är intresserad av bygg och teknik och så gillar jag att det ha en bred roll."

Och nu gör du praktik hos oss! 
"Precis! Jag har haft LIA-praktik (Lärande i arbete, reds. anm.) på Ljungby kommun tidigare och tyckte att det kunde vara kul att testa den privata sektorn, att se likheter och olikheter."

10 veckor här, vad ser du mest fram emot? 
"Åh, det är mycket. Det ska bli roligt att driva egna projekt och att göra det på Castellums sätt. Det ska också bli kul att få följa med de andra förvaltarna och se hur de jobbar."

"I skolan får man förklarat för sig hur saker och ting görs, när du kommer hit får du se hur det är att arbeta som fastighetsförvaltare på riktigt. Så när jag är färdigutbildad, ja då vet jag bättre vad det handlar om. Det betyder mycket att få den här möjligheten."

Vad hoppas du på att du får med dig? 
"Kunskap och erfarenhet kring hur system och processer ser ut, myndighetsbesiktningar, hur man räknar på projekt och tänker hållbarhet. Ja, allt för att få en bättre grund att stå på."

Bara några dagar in i praktiken, hur känns det?
"Roligt! Jag är jätteglad över att vara här. Dessutom gillar jag hur Castellum tar exempelvis hållbarhet och uppförandekod på stort allvar. Och det märks att det efterlevs, det genomsyrar verkligen de människor jag träffat."

Mer att läsa

2021-09-06

3 snabba med Mohammed

2023-11-30

Elstöd till berörda hyresgäster i december

2023-10-10

”Jag har känt mig som en tillgång”

2023-10-10

”Ett kul och varierande jobb”