Gå till huvudinnehåll

2022-05-10 | 08:28

Bon Padel Arena – sätter ny standard för padelanläggningar i Sverige

Göteborg

Varför nöja sig med fyra väggar och en bit gräsmatta när en padelhall kan vara så mycket mer? Med inglasad relaxavdelning, bastu, kafé, gym, konferensrum, coworking-lounge och en naprapatklinik sätter Bon Padel Arena i Göteborg en ny standard för padelanläggningar i Sverige.

– Givetvis är det spelet som står i centrum, men vi vill också ge våra gäster en attraktiv helhetsupplevelse. Bon Padel Arena är en mötesplats där man vill träffas och vara även före och efter spelet. Lägger man ihop alla mervärden som vi kan erbjuda med vårt koncept, så är vi unika för Sverige, säger Christofer Williamsson, vd på BonPadel AB.

Den 6 300 kvadratmeter stora anläggningen som ligger på Östra Sörredsvägen på Hisingen, invigdes i slutet av februari och har snabbt fått ett gott anseende. Idag lockar den utövare från hela Göteborgsområdet. Avståndet till centrala stan är kortare än man kan tro. Från Älvsborgsbrons fäste på Hisingssidan tar det inte mer än fyra minuter med bil. Kollektivtrafiken är också bra, i alla fall för den som är beredd att gå ett par hundra meter från närmaste busshållplats.

Relaxavdelningen på Bon Padel Arena.

– Dagtid är det framförallt konferenser, företagsevent och vår populära lunchpadel som lockar besökare. De som har möjlighet att jobba lite mer flexibelt väljer ofta att utnyttja vår coworking-del som självklart är gratis. På kvällar och helger har vi många gäster som åker riktigt långt för att spela på någon av våra 17 banor.

Planerna på Bon Padel Arena tog form under sommaren 2020.

– Vi letade efter en lämplig lokal och tog kontakt med Castellum. De gillade vårt koncept som vi utvecklat tillsammans med inredningsarkitekten Lisa Rendahl på Pippi Studios. Det visade sig att bästa sättet att förverkliga våra idéer var att bygga en helt ny, miljöcertifierad anläggning. Slutresultatet har blivit fantastiskt bra. Vi är också väldigt nöjda med hyresupplägget – vi fokuserar på verksamheten och Castellum sköter om allt som har med fastigheten att göra.

En arena i den här klassen är förstås också en given plats för stora turneringar.

– Vår ambition framöver är att få arrangera någon eller några av deltävlingarna i Swedish Padel Tour. Drömmen på sikt är självklart att få vara en av arenorna i World Padel Tour. Just nu är vårt största evenemang Bon Padel League Elite Division by Pinpointer där Västsveriges bästa spelare möts varannan måndag. Då är det hög stämning och fullt hus här, säger Christofer Williamsson.

Mer att läsa

2023-05-31

Nästan 20 000 nya kvadratmeter på ett år – Castellum satsar på framtiden i Högsbo

2023-05-31

Hisingen är hemmaplan för GPBM Nordic

2023-05-31

Flytten blev en fullträff

2023-05-31

Ölbaren som blev TV-kändis