Gå till huvudinnehåll

2023-02-21 | 09:32

Brunna växer och fylls med företag inom hållbarhet!

Stockholm Hållbarhet Brunna

Bild över lagerlokal i Brunna

I Brunna, tre mil norr om city, utvecklar vi just nu ett av Stockholms nya logistikområden. Ett av företagen som flyttar hit blir Smart Recycling som på grund av sin framgångsresa, med en tillväxt på 30% varje år de senaste åren vuxit ur sina fastigheter i Lunda. VD Kenneth Jespersen berättar kort om företaget och om varför Brunna passar just dem.

Vad gör Smart Recycling för något?

"Vår ambition är att hjälpa kunder att bli bäst på hållbarhet, omhändertagande av allt avfall och återanvänt material. Vi arbetar med återvinning för kontor och fastigheter, återanvändning av möbler, säker destruktion av textilier och prototyper till föreläsningar om hållbarhet. Vi behöver därför rejäla ytor både inomhus och utomhus för allt material vi hämtar, ombesörjer, lagrar och ser till att det kommer till antingen återvinning eller återanvändning", säger Kenneth.

Varför flyttar ni?

"Företaget har växt med ett snitt på 30% varje år dom senaste åren och efterfrågan på våra tjänster ökar. Därför ser vi det som en nödvändighet att flytta till större lokaler, med bättre förutsättningar att fortsätta vår tillväxt. Lokalen i Brunna motsvarar våra nuvarande och framtida behov.

Översiktsbild över Brunna

Varför just Brunna?

"Vi var i behov av större och mer anpassade lokaler. Vi ville lite längre ut ifrån staden så att vi kunde få större ytor och framtidssäkra att lokalerna kunde klara av den fortsatta tillväxten. Brunna ligger nära E18 och vi anser att vi vinner på större och bättre lokaler med bra närhet till exempelvis Stockholms innerstad där många av våra kunder sitter. Vi tror oss kunna täcka hela stockholmsregionen därifrån."

Läs mer om Brunna som projekt här. 

Mer att läsa

2023-09-11

Lysande utsikter för Masouds bilverkstad

2023-02-24

Här sparar man in lika mycket koldioxid som 785 600 mil i bil.

2022-04-28

Framtidens hyresgäster vill ha klimatsmarta kontor

2022-04-03

Brunna - flexibla logistiklösningar i ett av landets bästa lägen