Samtidigt som svenska restaurangnäringen går en tuff rond passar nu norrköpingsrestauranger på att utöka sin verksamhet. När allt vänder har vi goda förhoppningar om att vi kommer stå redo med fräscha lokaler, förklarar Mikael Solmansson, ägare till Butlers bistro & winebar.

Butlers bistro & winebar, på Gamla Rådstugugatan, såg sin chans att växa när den närliggande lokalen blev ledig och nu blir restaurangen dubbelt så stor.

– Vi fick möjligheten ta över gamla kemtvätten, dörr i dörr. Så nu ska vi bygga ut och bygga om hela verksamheten. Vår största utmaning har alltid varit att vi har haft svårt att ta emot dropin-gäster. Tack vare att vi nu får fler matplatser och en stor bardel blir det inga problem, förklarar ägaren Mikael Solmansson.

Tufft vågat, mitt i en pandemi?

– Butlers har varit i familjens ägo i snart 25 år och att bygga ut har varit en långsiktig dröm och plan, det har vi velat göra det länge. Visst, pandemin har gjort det tufft men någon gång måste man återgå till det normala och det är det vi strävar efter. När allt vänder har vi goda förhoppningar om att vi kommer stå redo med fräscha lokaler.