Gå till huvudinnehåll

2022-05-09 | 08:41

Castellum bygger nytt och rustar upp i Lackarebäck

Göteborg

Hur ser framtiden ut för Lackarebäcks Teknikpark? Och vad händer här just nu? Vi frågade Mattias Clifford, som ansvarar för Castellums tiotal fastigheter i området.

– Med E20 strax intill har Lackarebäck Teknikpark ett verkligt kanonläge och stor framtidspotential för logistik, lager och andra verksamheter. Med de satsningar på nybyggnation och renoveringar som vi gör här idag är jag övertygad om att området kommer att utvecklas till en riktig hot-spot inom några få år, säger Mattias Clifford.

Så, vad är på gång just nu? I förra nyhetsbrevet berättade vi bland annat om vårt nya lagerhotell på Flöjelbergsgatan 3, som till största delen byggts av återbrukat material. Ett annat aktuellt projekt är vår fastighet på Sallarängsgatan 3, som nu håller på att färdigställas efter en omfattande upprustning och kundanpassning.

– Takbeläggningen behövde åtgärdas, och då passade vi på att ge hela byggnaden ett rejält lyft på samma gång. Under det senaste året har vi bland annat målat om fasaden, installerat en ny lastport, lagt nytt tak, satt in nya fönster och bytt ut tätskiktet på lastplatsen. Nu ska vi också installera ett nytt ventilationssystem, samt en ny transformatorstation som en av våra hyresgäster behöver för sin testverksamhet.

Bytet till nya fönster har gett en tystare inomhusmiljö, och med det nya ventilationssystemet på plats kommer också luftkvaliteten att förbättras.

Samtidigt byter vi ut äldre armaturer mot LED-belysning med rörelsevakt, inte bara på Sallarängsgatan utan också vid våra andra fastigheter och gemensamma ytor. Det kommer både att spara energi och öka tryggheten i området, säger Mattias Clifford.

Mer att läsa

2023-05-31

Hisingen är hemmaplan för GPBM Nordic

2023-05-31

Flytten blev en fullträff

2023-05-31

Ölbaren som blev TV-kändis

2023-05-31

“Vi är det gröna fåret på Ringön”