Gå till huvudinnehåll

2023-05-31 | 11:10

Castellum fortsätter att satsa stort på hållbar mobilitet i Borås

Borås Energi Hållbarhet

Koppla in, ladda upp – och kör! Castellum i Borås vill fortsätta att utveckla möjligheterna för så många hyresgäster som möjligt att kunna göra klimatsmarta val i vardagen. Om man inte går, cyklar eller kanske paddlar till jobbet, så ska man så klart kunna ta sig dit med en miljösmart bil. Och då måste det finnas bra möjligheter att ladda upp den för en smidig hemfärd igen.

För oss på Castellum är det av största vikt att hållbarhet genomsyrar hela vår verksamhet, inte minst när det kommer till möjlighet för mer hållbara transportmedel. Och det är inte bara inom organisationen som vi vill göra skillnad, utan självklart ska även våra hyresgäster få så bra möjligheter som det bara går att göra hållbara val – till exempel genom att möjliggöra laddning för elbilar nära jobbet.

Castellum har de senaste åren genomfört en imponerande satsning på att möjliggöra bra laddmöjligheter för elbilar i Borås. Denna satsning innebär inte bara en större bekvämlighet för våra hyresgäster, utan hjälper även till att minska koldioxidutsläppen och främja övergången till en mer hållbar framtid. Självklart fortsätter vi att sätta upp ännu fler laddare.

”För att möjliggöra denna satsning har vi installerat ett stort antal laddstationer för elbilar vid flera av våra fastigheter i Borås. Dessa laddstationer är tillgängliga för allmänheten och kan användas av alla som behöver ladda sin elbil. Och det är faktiskt hela 42 laddstationer som vi på Castellum nu har satt upp runt om i stan, vilket gör det enkelt för bilägare att hitta en laddstation nära dem. Detta är särskilt viktigt eftersom en av de största utmaningarna med elbilar är att hitta laddstationer på lämpliga platser”, säger Khobbe Abdulaziz, Teknisk Förvaltare på Castellum.

Utöver antalet laddstationer har Castellum också tagit hänsyn till olika typer av laddbehov. Det finns laddare tillgängliga på flera olika platser, vilket ger flexibilitet för olika typer av behov.

”Vi brinner för Borås och stadens utveckling, och vill så klart att den ska ske på ett så hållbart och miljövänligt sätt som det bara går”, avslutar Khobbe.

Mer att läsa

2023-05-13

Här byggs vår största anläggning av solceller i stan

2023-05-04

Bättre inomhusklimat och minskad klimatpåverkan med solfilm

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

Vill du veta mer om våra elbilsladdare eller teknisk förvaltning i Borås? Kontakta Khobbe eller Ronnie!

Teknisk Förvaltare

Ronnie Hagstedt

Teknisk Förvaltare

Khobbe Abdulaziz