Gå till huvudinnehåll

2022-10-30 | 09:38

Castellum hissar flaggorna på storförvärvet

Växjö

Människor uppe på taket till en fastighet med skylten Störst i city.

På måndagen 3 oktober kom dagen när Castellum tog över det stora förvärvet av Kungsleden och blev därmed den största fastighetsägaren i Växjö city. Flaggorna hissades på samtliga fastigheter och såväl nya som gamla hyresgäster bjöds på stort tårtkalas i Tegnérgallerian.

På den viktiga Växjömarknaden innebär förvärvet att Castellum äger ytterligare fem fastigheter i Växjö, varav tre i centrum och två i externa områden. De mest kända bland Växjöborna är det så kallade Dockan-huset och Tegnérgallerian.
- Detta är ett mycket välkommet tillskott i vårt bestånd. Vi har väldigt låga vakanser på kontorssidan så detta öppnar upp nya möjligheter för oss. Vi ser också fram emot att få lära känna fler nya hyresgäster, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef Castellum Växjö.

Tillskottet för Castellum i Växjö innefattar fem fastigheter om totalt 43 000 kvm. De är Dockan 9 (på Västra Esplanaden), Ödman 14 (på Liedbergsgatan), Tegnér 15 (på Biblioteksgatan), Fyren 1 (på Ljungadalsgatan) samt Deltat 1 (på Deltavägen).
- Med denna starka position kommer vi att bli än mer aktiva i utvecklingen av city. Detta är något vi verkligen brinner för och redan idag är väldigt engagerade i, förklarar Jenny Rungegård.

Tårtor dekorerade med Castellums logotyp.

Mer att läsa

2023-10-09

Trenden i Växjö tydlig: Nu vill vi tillbaka till kontoret

2023-10-09

StudentConsulting i Växjö växlar upp

2023-10-09

Livet som Drifttekniker och deltidsbrandman

2023-05-04

Stort intresse när Tareq Taylor och Sofia Ståhl föreläste