På måndagen 3 oktober kom dagen när Castellum tog över det stora förvärvet av Kungsleden och blev därmed den största fastighetsägaren i Växjö city. Flaggorna hissades på samtliga fastigheter och såväl nya som gamla hyresgäster bjöds på stort tårtkalas i Tegnérgallerian.

På den viktiga Växjömarknaden innebär förvärvet att Castellum äger ytterligare fem fastigheter i Växjö, varav tre i centrum och två i externa områden. De mest kända bland Växjöborna är det så kallade Dockan-huset och Tegnérgallerian.
- Detta är ett mycket välkommet tillskott i vårt bestånd. Vi har väldigt låga vakanser på kontorssidan så detta öppnar upp nya möjligheter för oss. Vi ser också fram emot att få lära känna fler nya hyresgäster, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef Castellum Växjö.

Tillskottet för Castellum i Växjö innefattar fem fastigheter om totalt 43 000 kvm. De är Dockan 9 (på Västra Esplanaden), Ödman 14 (på Liedbergsgatan), Tegnér 15 (på Biblioteksgatan), Fyren 1 (på Ljungadalsgatan) samt Deltat 1 (på Deltavägen).
- Med denna starka position kommer vi att bli än mer aktiva i utvecklingen av city. Detta är något vi verkligen brinner för och redan idag är väldigt engagerade i, förklarar Jenny Rungegård.

Tårtor dekorerade med Castellums logotyp.