Gå till huvudinnehåll

2023-06-27 | 07:26

Castellum i Almedalen

Sverige Innovation

I dag startar Almedalsveckan och Castellum kommer i år att medverka med egna aktiviteter. Vi arrangerar två seminarier och ett lägereldssamtal om hållbar stadsutveckling.


Almedalsveckan i Visby hålls i år mellan 27–30 juni och för första gången arrangerar Castellum egna seminarier under veckan.

Hur mycket distansarbete tål den svenska folkhälsan?

Onsdag 28/6, 15:30-16:15
Plats: Strandvägen 4.1, "Dagens Industri"

Distans- och hybridarbete har varit ett hett samtalsämne de senaste åren. Många beskriver ett förenklat livspussel men det finns även en baksida med psykisk ohälsa, isolering och minskad kreativitet. Hur påverkas välmående, prestation och innovation i distansarbetets spår?

Under 45 minuter diskuterar vi frågeställningarna under ett panelsamtal. Medverkande är Paulina Brandberg, Jämställdhetsminister och bitr arbetsmarknadsminister, Sveriges regering, Peter Hellgren, vd på Consid, Leif Denti, doktor i innovationspsykologi på Göteborgs universitet och Heléne Lidström, arbetsplatsstrateg på Castellum.

Hur skapar vi säkra byggnader och arbetsplatser i en tid av ökande hot?

Torsdag 29/6, 13:30-14:30
Plats: Specksrum 6, rummet La Scala

Säkerhetsskyddslagen ska skydda säkerhetskänslig verksamhet mot spioneri, sabotage, terroristbrott och andra brott. Kraven på fysisk säkerhet i lokaler och på arbetsplatser har ökat radikalt. Hur långt stäcker sig ansvaret, vem har ansvar för vad och hur kan man skapa praktiska lösningar?

Det högst aktuella ämnet diskuteras i Gotland Kulturrums lokaler på adressen Specksrum 6. I samtalet medverkar Karin Palmblad som är affärsområdeschef Resiliens på Ramboll, Uno Lundberg som är vd på Caverion, Henrik Dider som är HR-direktör på Trafikverket och Björn Johansson som är Key Account manager på Castellum.

Campfire: Hur utvecklar vi en stad för alla?

Vi tillbringar mestadels av vår tid i bostäder, kontor och lärosäten vilket gör dem till viktiga platser i våra liv. Fastighetsbranschen har en ledande roll tillsammans med myndigheter och kommuner i att främja social hållbarhet i våra städer - speciellt i en tid då vi ser ökad otrygghet och utanförskap i samhället.

Tillsammans med Heimstaden och Akademiska Hus arrangerar Castellum ett lägereldssamtal om hur vi utvecklar en stad för alla. Strax under 50 utvalda personer har bjudits in för att diskutera frågan. Målet är att få förståelse för varandras utmaningar och hitta gemensamma lösningar.

I höst kommer vi att släppa en summering med insikter från samtalet.

Mer att läsa

2020-12-09

Innovativ belysning gör oss piggare på jobbet

2023-09-25

Ligga i ett bubbelbad och arbeta?

2023-09-05

5 spaningar om framtidens lager- och logistikfastigheter

2023-08-22

Kontorets betydelse för kulturbyggande ökar