Gå till huvudinnehåll

2022-12-04 | 23:00

Castellum skapade norra Europa största bilhandelskluster

Stockholm

Kollage av området och Özlem.

- Smista är idag ett starkt och lyckat utvecklingsområde som bidragit till den övergripande utvecklingen av området. Förutom att utveckla på egen mark har vi också byggt gångbron över E4, från Smista till Sätra, och vi förbättrar ständigt vårt område i dialog med kommunen och kunderna, berättar Özlem Balevi, affärsområdeschef Castellum Region Stockholm Syd.

Fullt uthyrt på attraktiv plats

Numera är området Smista Allé färdigutvecklat med fullt uthyrda fastigheter för bilhandel, biltvättanläggningar, bilbesiktningar, glasmästare, butiker och tillhörande kontor. Men i början av 1990-talet, när Castellum kom över marken - flera hundra tusen kvadratmeter mark och grönområde vid Segeltorp/Kungens Kurva, dåvarande Smista Park - var här helt obebyggt.

Castellum arbetar i första hand med fastigheter för kommersiellt ändamål och sålde därför av en stor del av marken för bostadsbyggande. Med på den återstående marken i Smista Park byggde vi kommersiella fastigheter som fick bra skyltläge mot motorvägen och samtidigt fungerade som bullerskärm för den äldre bebyggelsen i norra Segeltorp.

Perfekt läge vid E4:an och handel!

Redan 2002 startade Castellum det första byggprojektet i Smista. Det strategiskt perfekta läget längs E4/E20 och vid den kommande sträckningen av Förbifart Stockholm gjorde - och gör fortfarande - området väldigt attraktivt. Ett plus är också närheten till handelsområdet Kungens Kurva, där både handel och bostadsområdet ständigt utvecklas.

Idag är det totalt 18 fastigheter längs Smista Allé varav 16 ägs och förvaltas av Castellum. Av dessa är 13 bilhallar. Och Smista fortsätter att utvecklas.

- Det ska bli spännande att se vad som händer med området i och med att Tvärförbindelse Södertörn byggs och den nya dragningen av Spåväg Syd (tvärbanan Älvsjö-Flemingsberg förbi Smista) kommer på plats, säger Özlem.

Läs mer om våra byggprojekt

Mer att läsa

2023-09-14

Resias väg tillbaka

2023-09-11

Det börjar med Castellum

2023-09-11

Lysande utsikter för Masouds bilverkstad

2023-06-27

Det är i Kista det händer!