Gå till huvudinnehåll

2022-12-17 | 23:00

Castellum skriver under för klimatet - igen

Hållbarhet Sverige

Illustration till We can do it.

I september gjorde Castellum och 227 svenska företag ett gemensamt upprop till politikerna att sluta bromsa klimatomställningen. I december kom uppropet tillbaka, men nu på en global nivå. Hittills har 762 bolag i 71 länder skrivit under uppropet som går under kampanjnamnet We can do it.

I debattartikeln skriver Castellum och de övriga företagen bland annat Vi som undertecknat detta upprop kommer att trycka på för att fasa ut alla fossilsubventioner så snabbt som möjligt, och att styra om alla dessa triljoner dollar till investeringar som i stället gynnar människor och bidrar till att snabbare skala upp klimatsmarta lösningar.

"Castellum har länge haft ett stort engagemang för hållbarhetsfrågorna. Jag tror det kommer ganska naturligt när man är långsiktig ägare av någonting som ska behålla värde över flera generationer som de flesta fastigheter gör. Dessutom är våra hyresgäster mycket intresserade och villiga att bidra till energieffektiva investeringar, hållbara materialval och återbruk", säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum AB.

Läs mer och skriv under du också!

Läs debattartikeln på Aftonbladet.se
Läs om kampanjen och skriv under på Wecandoit.tech

 

Mer att läsa

2023-01-25

Hur påverkas jag om Svenska kraftnät beslutar att elen måste kopplas bort?

2022-11-27

5 enkla tips för minskad energianvändning

2022-11-14

Hus för hus – svenska fastighetsbolag går samman i gemensamt initiativ för energibesparing

2022-09-28

Castellum anlägger solcellsanläggning nummer 70