Gå till huvudinnehåll

2021-02-10 | 09:11

Castellum tecknar avsiktsförklaring med Region Örebro län om 10 500 kvm kontor

Örebro

Exteriörbild av fastigheten.

Castellum och Region Örebro län har tecknat en gemensam avsiktsförklaring gällande kontorslokaler på cirka 10 500 kvm mitt i centrala Örebro. Avsiktsförklaringen öppnar för att en stor del av fastigheten kan hyras av Region Örebro län, som därmed får möjlighet att samla en stor del av den administrativa personalen på samma plats omkring år 2024.

Planen är att de omkring 340 personer som idag har sina arbetsplatser på Eklundavägen kommer att ha sitt framtida kontor i de nya lokalerna på Klostergatan 23. Vilka ytterligare verksamheter som kan komma att flytta in är ännu inte bestämt. De tänkta nya lokalerna ligger inom ett geografiskt område mellan Universitetssjukhuset Örebro och Resecentrum i Örebro som gör att det är nära till många av regionens verksamheter på USÖ-området och goda möjligheter att resa kollektivt till de som finns på längre avstånd.

”Vi är glada över att inleda samtal som kan ge framtida förutsättningar för oss att hyra kontorsytor med ett bra läge i stan. Ambitionen är att tillsammans med Castellum skapa en bra arbetsplats för våra medarbetare som har administrativa tjänster”, säger regiondirektör Rickard Simonsson.

Ett första delmål är att identifiera vilka delar av lokalerna som regionen har behov av. Målsättningen är att den utredningen ska vara slutförd innan 1 juli i år. Under 2021 ska parterna sedan utreda vilka ytor och vilken utformning lokalerna ska få med målet att komma överens om ett hyresavtal innan
årets slut.

”Vi är glada och stolta inför möjligheten att kunna erbjuda riktigt bra kontorslokaler till regionen”, säger Per Gawelin, VD för Castellum Region Mitt. ”Exakt hur lokalerna utformas är givetvis för tidigt att prata om, men vi vet att vi har goda möjligheter att skapa moderna och ändamålsenliga kontor till Region Örebro län och det viktigaste för oss är att regionens medarbetare ska trivas bra hos oss.”

Huset (med fastighetsbeteckning Tullen 8) byggdes 1976 för Statistikmyndigheten SCB och har en total area om ca 27 000 kvm.

För ytterligare information kontakta:

Per Gawelin, VD Castellum Region Mitt, telefon 070-6276512
Nicklas Westberg, Affärsområdeschef Örebro, Castellum AB, telefon 072-1605851

Mer att läsa

2023-05-04

”Efterfrågan är jättestor”

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-02-22

”Den bästa produkten är den som inte tillverkas”