Gå till huvudinnehåll

2021-03-24 | 17:29

Castellums medarbetare i Danmark och Finland erbjuds föräldraledigt i sex månader med 90 procent av lönen

Sverige Karriär

Förälder med barn på axlarna.

Castellum inför en betald, könsneutral föräldraledighetspolicy för alla anställda i Danmark och Finland, som innebär totalt sex månaders ledighet med 90 procent av lönen. Det är ett av Nordens mest generösa paket för betald föräldraledighet.

- På Castellum strävar vi efter god balans mellan arbete och privatliv. Vår utgångspunkt är att alla föräldrar ska kunna kombinera karriär och familj på ett hållbart sätt, förklarar Helena Dino, HR-chef på Castellum AB som har 413 medarbetare i Sverige, Danmark och Finland.

Att erbjuda medarbetare i Danmark och Finland samma föräldravillkor som finns i Sverige gör det enklare att kombinera en karriär med betald föräldraledighet. Fördelarna för föräldrar och barn är uppenbara: de får tillbringa mer tid tillsammans under de viktiga tidiga åren i barnets liv.

Sverige har en av världens mest generösa lagstiftningar kring föräldraledighet. De flesta europeiska länder erbjuder någon form av betald föräldraledighet, men det är ofta stor skillnad mellan vad som erbjuds mammor respektive pappor - mest till pappornas nackdel. Med jämställd föräldraledighet ökar kvinnors ställning genom att minska skillnader i både lön och karriärmöjligheter.

Mer att läsa

2023-02-16

Hybridarbete ställer höga krav på introduktion av nyanställda

2022-06-22

Så lockas framtidens talanger till kontoret

2021-03-19

Jämställd ledning och styrelse - räcker det?

2021-02-02

My Dream Now visar unga en väg in i arbetslivet