Gå till huvudinnehåll

2022-10-04 | 13:05

Det är så roligt att komma till jobbet!

Jönköping

Tre personer står vid entrén till trafikskolan.

När Centrala Trafikinstitutet behövde nya lokaler trivdes de alldeles för bra i kvarteret för att flytta därifrån. Vilken tur då att drömlokalen fanns 100 meter bort.

Det är väl inte undra på att man blir hemmastadd efter 60 år på samma adress? Trafikskolan Centrala Trafikinstitutet i Jönköping har huserat på Trädgårdsgatan sedan 1962. Det är nu tredje generationen som driver företaget och det är också ett företag med betydligt mer personal än för bara några år sedan.
– Först funderade vi att renovera lokalerna vi satt i men då visade det sig att Castellum hade en annan idé, berättar Tomas Magui, ägare till Centrala Trafikinstitutet.

Dubbelt så stort

Idén – alltså lokalen – låg i samma fastighet, bara 100 meter bort. Det började skissas och skapas ritningar och i somras kunde trafikskolan flytta in i hörnet på Banarpsgatan 14.
– Det jag säger nu kommer från hjärtat: det här är världsklass! Färgerna, ljuset, ventilationen, fönstren, parkeringsmöjligheterna… vi är fantastiskt nöjda! säger Tomas Magui.

De nya lokalerna är mer än dubbelt så stora med två teorisalar, personalrum, vilorum, ett rejält kök, kontor, duschrum och inte minst…
– … ett simulatorrum. Nu har vi såväl bil- som mc-simulator och det känns otroligt roligt, ett sätt att tänka nytt, säger Tomas Magui och fortsätter:
– Det här är en helt annan nivå. Det är så roligt att komma till jobbet.

Interiörbild från en lektionssal.

”Vi har det bästa läget”

Och det är inte bara personalen som njuter nya fräscha lokaler, även för trafikskolans elever som ibland sitter och studerar flera timmar i sträck blev det ett jättelyft.
– Det här är verkligen ett A-läge med ett utmärkt skyltläge. Många människor rör sig i området, vi har restauranger, klädbutiker, skolor och fik alldeles intill och vi har nära till tågstationen. Vi har det bästa läget.

Det låter som att ni blir kvar… i 60 år till?

– Haha, oh ja!

Mer att läsa

2023-06-14

United Spaces öppnar coworking i Jönköping

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

Anna på Werket: ”Jag kände här vill jag jobba”