Gå till huvudinnehåll

2023-05-04 | 08:10

”Det är väl ändå den mysigaste platsen?”

Norrköping

En gång Knäppingsborg, alltid Knäppingsborg? Nu har expansiva IT-bolaget Devbrain flyttat till ett eget hus – i samma kvarter. Så. Vad är det med Knäppingsborg som drar och vad innebär egentligen bolagets snällhetsstrategi?

"Det känns härligt att ha ett helt hus som är vårt och inte en lokal i en trappuppgång. Här får vi dessutom riktigt bra exponering ut mot gatan. Det är tydligt att det här är våra lokaler", förklarar Erik Fremred, vd för Devbrain.

Och här ska ni växa? 
"Ja, tanken är att vi ska växa. I dag är vi 12 medarbetare, fördelade på olika orter, och vi blir gärna fler." 

Vad är det med Knäppingsborg som lockar? 
"Att en del av Norrköpings själ och historia finns här. När jag pratade med Castellum sa jag just det, att vi ville vara på en plats som känns mycket Norrköping. Och Knäppingsborg är väl ändå den mysigaste platsen man kan vara på? "

Ett alldeles eget hus, berätta!
"Det är ett hus på tre våningar. På de övre planen har vi plats för kontor och soffhäng. Och i bottenplanet finns en gammal cafédel med stora fönster ut mot gatan och in mot torget."

Och den där cafédelen, den blir levande igen?
"Precis! Vi kommer ha ett morgoncafé i egen regi. Vi tror att det kan skapa en härlig rörelse och bli en fin mötesplats." 

Vilka hoppas ni kommer dit?
"Morgonpigga människor som är på väg till jobbet och som vill ha en kopp riktigt bra kaffe." 

Ett IT-bolag med eget café, det sticker ut. Ni har också en snällhetsstrategi, det sticker också ut?
"Ja, alltså det är ganska enkelt. Vi har tagit fram en strategi som är vägledande i de beslut vi fattar. För oss är det självklart att alltid se till de anställdas bästa, det går framför både kunder och ekonomi. Vi försöker se vad den enskilda personen behöver, både på jobbet och privat. Det handlar om en helhetssyn på ledarskap, hur vi tar hand om de som är anställda hos oss."

Mer att läsa

2023-10-10

Trenden i Norrköping tydlig: Nu vill vi tillbaka till kontoret

2023-10-10

”Vi blir glada av att komma till jobbet”

2023-10-10

”Jag har känt mig som en tillgång”

2023-10-10

Läget A och O – Dampic har hittat hem