Gå till huvudinnehåll

2023-09-11 | 08:48

Det börjar med Castellum

Stockholm Karriär

Bild över Dimitros körandes i en Castellumbil tillsammans med citatet: "Castellum toppade helt klart mina förväntningar".

Många av våra medarbetare började sin yrkesbana med ett sommarjobb eller en praktik på Castellum. Vi har talat med några unga talanger om vad Castellum betyder och har betytt för dem.

Dimitrios, Hugo och Erik är tre unga medarbetare som fått sina första erfarenheter från yrkeslivet hos oss på Castellum. De berättar om ovärderliga erfarenheter och färdigheter de förvärvat, om insynen och kontakterna de fått. I många fall leder praktiken, sommarjobbet eller timanställningen till en lång karriär hos oss. 
En som snabbt gick från praktik till fast anställning är Dimitrios Lapouridis. Han blev rekommenderad att praktisera på Castellum under sin utbildning till drifttekniker. 

"Jag studerade på Jensen i Kista, vilket råkar vara en hyresgäst till Castellum – så det kändes väldigt naturligt att söka praktik hos skolans egen fastighetsvärd", berättar Dimitrios. 

Efter tre månaders praktik erbjöds Dimitrios en fast anställning som drifttekniker på Gärdet/Värtahamnen.

"Castellum toppade helt klart mina förväntningar jag kom in med under min praktik. Jag hamnade i ett otroligt familjärt och trevligt team. När praktiken närmade sitt slut kände jag inte bara att jag väldigt gärna ville stanna, utan att det också var ömsesidigt från Castellum – vilket kändes tryggt".

Hugo Kjellander studerar Fastighet & Finans på KTH och har varit en av våra sommarjobbare som nu övergått till timanställd. Han ser gärna en framtid inom Castellum.

"Det är i fastighetsbranschen jag vill jobba, sen vet jag inte exakt roll ännu men jag ser absolut att någonstans i företaget hade varit väldigt intressant för mig", förklarar Hugo. 

Även Erik Rechlin, praktikant i Stockholm, har haft en bra första erfarenhet av att arbeta på Castellum.

"Jag kunde inte fått en bättre första LIA (lärande i arbetslivet), först och främst så har jag trivts väldigt bra i gruppen, alla har varit välkomnande och fått mig att känna mig som en i gänget. Samtidigt så har det varit otroligt lärorikt att få insyn i ett fastighetsbolag och förstå hur uppdelningen av de olika arbetsuppgifterna ser ut i ett affärsområde", berättar Erik.

Att man ska växa och utvecklas hos oss på Castellum är något som är djupt rotat i vår företagskultur. Vi tror helhjärtat på att ge unga talanger möjligheten att visa upp sin potential och utveckla sina färdigheter. Redan från dag ska du få insyn i våra olika affärsområden, bygga relationer med kollegor och chefer samt vara en del av skarpa projekt. Du ska få möjligheten att ta egna intiviativ och en möjlighet att påverka. 

Är du nyfiken på fastighetsbranschen och söker en arbetsplats med fin gemenskap där dina ambitioner och potential kommer att tas på allvar? Då är vi nyfikna på dig. Låt oss höras!

Connecta med oss här

Mer om hur vi arbetar med praktik här

Mer att läsa

2023-03-28

”Jag är helt övertygad om att det går att se i ett färdigställt projekt om det skett en god samverkan eller inte”

2023-02-21

Salim och Castellum, en perfekt matchning.

2022-11-20

Robin bestämde sig tidigt för Castellum

2023-09-14

Så arbetar Castellum med neurodesign