Gå till huvudinnehåll

2023-05-04 | 16:58 (CEST)

”Efterfrågan är jättestor”

Örebro Aspholmen

Vi på Castellum applåderar alltid gröna och klimatsmarta krafter. Som vår hyresgäst EAS El & Automations Service som har satt hållbarhet högst på agendan. Hur de gör, för att bli mer klimatsmarta? Jo…

Elfirman Eas på Aspholmen utför arbeten inom all typ av elinstallation. De installerar även solceller, laddstolpar och energieffektiv belysning. Med andra ord, de hjälper sina kunder att bli mer klimatsmarta. 
"Efterfrågan är jättestor, inte minst när det gäller belysningsbyten. Allt fler frågar sig hur de kan spara energi i den egna verksamheten", berättar Johnny Ström, produktionschef på Eas.

Samarbetet med ÖSK Ungdom är ett bra exempel?
"Precis! I dag sparar de 65 procent på sin energinota jämfört med tidigare, tack vare ett energibesparingsprogram. Det är pengar de kan lägga på ungdomarna i stället." 

Även för egen del hamnar hållbarhet högt på agendan?
"Ja, vi blev miljödiplomerade tidigt och är i dag ISO-certifierade enligt 9001 och 14001
(standard för kvalitetsledningssystem samt standard för miljöledningssystem, reds. anm)."

"För vår del handlar det mycket om att planera våra inköp bättre och att åka mindre bil. Vi uppmanar alltid våra montörer att planera de kommande dagarna, så att de inte behöver köra extra turer och hämta grejer de har glömt."

"Det innebär också att de slipper lägga beställningar på produkter varje dag, det där är ett bekymmer i dag. Eftersom allt är demand-styrt förväntar man sig få det man beställer på kvällen dagen efter. Och där måste vi alla fråga oss om det verkligen är bra?"

Varför detta fokus på hållbarhet?
"Det får oss att vara på tårna, att hela tiden bli bättre. Och i ärlighetens namn, i dag är det en hygienfaktor. Jobbar du inte med hållbarhet finns du inte, arbetar du inte med miljöfrågor är du en outsider. Det handlar om att ta hand om den jord vi har."

Mer att läsa

2023-10-11

”Perfekt lokal – i fantastiskt läge”

2023-10-11

"Ett helt nytt område växer fram"

2023-10-11

”Aspholmen rätt område för oss”

2023-10-11

”Vill ta tillvara den naturliga energin”